Jeste li znali: Za blagdansko ozračje postavljeno 55.000 ukrasnih lampica

Ulice i trgovi Koprivnice u povodu predstojećih blagdana dobili su i prigodnu rasvjetu za čije je postavljanje bila zadužena ekipa gradske tvrtke Komunalac koja tijekom cijele godine vodi brigu o javnoj rasvjeti. Ove je godine u Koprivnici postavljeno 55.000 lampica u raznim oblicima, a kako bi ulice i trgovi bili u blagdanskom ruhu, ukrašavanje je počelo odmah nakon Svih svetih. 

– Ukrasili smo i šest kružnih tokova piramidama LED rasvjete, a na svakom od njih je 200 metara lanca odnosno po 2000 lampica – kaže Davor Smolak, voditelj ekipe Komunalca koja održava javnu rasvjetu.

Na Zrinskom trgu na fontani postavljen je velik adventski vijenac, a rubni dio gradskog parka ukrašen je novim zvjezdanim nebom LED lampica, dok je na Trgu bana Josipa Jelačića komplet led kugli.

– Ove godine u gradskom parku zasjao je paviljon, drvored javora i drvored uz sam ulaz u park i Aleja uzdisaja, a čileanski bor okićen je sjajnim kuglama. Nove ukrase dobio je i Florijanski trg i trg ispred Gradske tržnice, a uskoro će biti postavljeni i ukrasi na rasvjetnim stupovima u Meštrovićevoj i Križevačkoj ulici – dodaje Davor Smolak.

– Postavljanje blagdanske rasvjete iziskuje dosta vremena i strpljenja jer za sve lampice treba izraditi i odgovarajuće instalacije. Svake godine trudimo se imati dosta novih detalja koje dogovaramo u suradnji s gradskom upravom. Nadamo se da će naše nove ideje doprinijeti još boljem blagdanskom ugođaju – kaže Davor Smolak. 

Inače, ekipa Komunalca tijekom cijele godine brine se o čak 5733 svjetiljki u gradu i prigradskim naseljima. 

– Ukupna dužina vodova je 230 kilometara, što najbolje pokazuje da održavanje javne rasvjete nije nimalo lak posao. Uz to, mi vodimo brigu o svim električnim instalacijama prilikom svih manifestacija u organizaciji Grada i gradske Turističke zajednice, a od ove godine održavamo i javnu rasvjetu u općinama Legrad i Peteranec – zaključio je Davor Smolak.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI