Jezerom Čabraji plivaju kapitalni primjerci šarana

Športsko-ribolovni klub Križevci uskoro će zaključiti jednu od najuspješnijih godina otkako postoji. Ne samo zato što su Križevčani drugu godinu zaredom osvojili Županijsku PAN šaransku ligu, već zbog sjajnog napretka ribljeg fonda u čije je očuvanje uloženo mnogo truda. Predsjednik kluba Berislav Balen najavio je još bolju sezonu.

Križevčani su drugu godinu za redom osvojili PAN šaransku ligu

– Sjajna je godina iza nas, a ozračje u klubu konačno je bolje. Prethodnih smo godina svjedočili lošem vodstvu kluba koje je umalo rezultirao financijskim krahom. Odlučili smo konačno stati tome na kraj i raditi za boljitak čitavog kluba, kao i njegovih članova. Poduzeli smo potrebne mjere, primili se posla i stali na noge što se tiče financijske situacije – prisjeća se Balen.

Športsko-ribolovni klub Križevci gospodari jezerom Ravenska Kapela koje je namijenjeno komercijalnom ribolovu, te jezerom Čabraji koji se može pohvaliti režimom „ulovi i pusti“.

Ulovljen je i som težak 55 kilograma

– Jezero Čabraji ima velik potencijal da postane prava natjecateljska voda, kao i omiljeno odredište svih šaranaša diljem Hrvatske. Redovno organiziramo Šaranska druženja, a upravo je na jednom takvom natjecanju ove godine srušen rekord u ukupnoj ulovljenoj kilaži na natjecanjima – 599,74 kilograma ribe. Gotovo pola tone ribe ulovljeno je i na drugom kolu Županijske „PAN“ šaranske lige, što nam govori da riblji fond napreduje sve bolje – govori dopredsjednik Petar Sinković.

Prekrasna jezera u okolici grada nisu mamac samo za one željne nadmudrivanja s ribama, već i za šetače kao i ljubitelje prirode.  

Kapitalni primjerci šarana nisu rijetkost

– Čabraji su ponovno pokazali da po pitanju natjecanja napreduju iz dana u dan i nadamo se da će se u budućnosti loviti još bolje. Ove smo godine ostvarili rekordan broj prodanih karata, a to znači da se nešto događa. Jezero je popunjeno gotovo svaki vikend, a love se i kapitalni primjerci šarana. Dugo smo čekali na šarana preko 20 kilograma i naša su se nagađanja potvrdila. Konačno imamo kapitalce na Čabrajima – rekao je Sinković i dodao kako je zadovoljan novouređenim vagonom i pozicijama. (ds)

FOTO ŠRK Križevci

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI