JEZIVO Prestravljenu ženu u gluho doba probudila buka u kući: “Ostala sam u šoku kad sam vidjela sjekiru”

Prije bijega lopov je uspio pretresti sobe na katu, a kako nije našao ništa vrijedno, na kraju je ukrao meso iz škrinje


Autor: podravski.hr — 25.10.2018. / 18:44 Aktualno

Mandica Pintar pokazuje razbijen prozor na kući

Drski je lopov u gluho doba noći u Ulici Petra Preradovića u Đurđevcu provalio u veliku kuću Mandice Pintar (80) koja živi sama te iz škrinje ukrao svo meso. Kradljivac je prilikom provale oko 1 sat iza ponoći probudio ženu koja je odmah obavijestila kumove što se događa, a oni policiju, no provalnik je pobjegao prije njihova dolaska.
– Iza pola noći probudio me jak prasak i spustila sam se u prizemlje kuće da vidim što se događa. U dvorištu je bilo upaljeno svjetlo pa sam izašla van i vidjela razbijen prozor i pokraj njega sjekiru. Ostala sam u šoku i prvo sam vikala ima li koga. To je očito čuo i lopov koji se dobro skrio pa ga nisam vidjela – priča nam potresena gospođa Mandica.
Vrlo brzo se pribrala i krenula zvati pomoć.
– Prvo sam zvala policiju, ali na stari broj 92 pa ih nisam mogla dobiti. Onda mi je palo na pamet da zatražim pomoć kumova koji su pozvali policiju na pravi broj – dodaje Mandica Pintar.
Prije bijega lopov je uspio pretresti sobe na katu, a kako nije našao ništa vrijedno, na kraju je ukrao meso iz škrinje.
– Tek kad je policija došla, otišla sam na kat i vidjela da je lopov napravio pravu premetačinu. Nadam se da je ostavio puno tragova koji će pomoći policajcima da ga pronađu – priča.
Prava je sreća, dodaje, što nije naletjela na lopova jer je uvjerena da bi je napao.
– Više ne mogu mirno spavati i stalno sam u strahu da će mi opet netko provaliti u kuću. Samo dok se sjetim sjekire koju sam pronašla kraj prozora, pa zbog nekoliko kilograma mesa mogla sam izgubiti život. Stvarno je žalosno da smo mi starci koji živimo sami na meti lopova i da nam ne daju mira – žalosna je Mandica Pintar. (db)

Vrata su također provaljena sjekirom

Krim-policija izuzima tragove oko prozora u prizemlju kuće

Policija pokraj kuće u koju je provaljeno

FOTO: DARKO IMBRIŠA