Još jedna područna škola u našem gradu ostala bez ijednog prvašića

Osnovna škola Đurđevac počela je s pripremama za upis djece u prvi razred. Za iduću školsku godinu na popisu za upis je 110 mališana, od čega 100 u matičnoj školi u Đurđevcu, po četiri u Čepelovcu i Sirovoj Kataleni te dva u Budrovcu, dok će Mičetinac biti bez ijednog prvašića. Obveznici za upis su djeca rođena između 1. travnja 2014. i 31. ožujka 2015. godine, kao i djeca koja su imala odgodu upisa u ovoj školskoj godini.

– I u idućoj školskoj godini u matičnoj školi ponovno imamo projekciju četiri odjeljenja prvih razreda, a u odnosu na ovu školsku godinu imamo 16 kandidata više za upis u prvi razred. Imamo deset mališana koji su bili odgođeni za upis u ovoj školskoj godini te dva zahtjeva za prijevremeni upis djece koja su rođena poslije 1. travnja 2015. godine – kaže Danijel Domišljanović, ravnatelj Osnovne škole Đurđevac.

Upisno povjerenstvo škole u suradnji sa školskom liječnicom uskoro će obaviti preglede i testiranje djece te donijeti konačnu odluku o broju mališana koji će najesen zasjesti u školske klupe.

– Za očekivati je da ćemo i tijekom ovih upisa imati odgode. Planirano razdoblje samih upisa je od 8. do 25. veljače pa će u ožujku biti poznat točan broj djece koja će u idućoj školskoj godini krenuti u prvi razred – dodaje Danijel Domišljanović.

U sklopu priprema za upis djeca će, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, dvaput posjetiti školu kako bi im se i na taj način olakšala prilagodba na školske obveze koje ih očekuju. Psihologinja i pedagog odradit će i dio predupisnih aktivnosti s djecom.

– Svim roditeljima dostavljeni su pozivi za upis s detaljnim uputama i sve aktivnosti vezane uz upis bit će provedene prema planu – zaključio je Danijel Domišljanović.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI