JOŠ JEDNA SE POSKLIZNULA Kod kolodvora Botovo u samo 24 sata dvije lokomotive iskočile iz tračnica!

Bila je to kap koja je prelila čašu Sindikatu strojovođa RH koji su danas od 14 sati odlučili smanjiti brzine svih vlakova u državi za najmanje 20 kilometara na sat


Autor: podravski.hr — 02.03.2013. / 17:15 Aktualno

BOTOVO, KOPRIVNICA – Na kolodvoru Botovo kod Koprivnice u manje od 24 sata na istom su mjestu iskliznule dvije lokomotive: jedna jučer oko 13.55 sati, a druga prekjučer otprilike u isto vrijeme! Bila je to kap koja je prelila čašu Sindikatu strojovođa RH koji su danas od 14 sati odlučili smanjiti brzine svih vlakova u državi za najmanje 20 kilometara na sat.
“Poštovani putnici, između vaše sigurnosti i rizika zbog nečijeg neznanja ili želje za privatnim profitom, mi – svjesni svoje odgovornosti i ponosni na povjerenje koje nam svakodnevno dajete – bez razmišljanja biramo vašu sigurnost”, stoji u priopćenju strojovođa.
Koprivnička policija danas je navela kako je jučer na željezničkom cestovnom prijelazu kod kolodvora Botovo došlo do iskakanja manevarske lokomotive iz tračnica. Nije bilo ozlijeđenih, niti zastoja međunarodnog prometa prema Mađarskoj. No, promet na dijelu ceste Đelekovec – Botovo bio je zatvoren nekoliko sati. (rm)
Na fotografiji: mjesto kod kolodvora Botovo gdje je opet iskočila lokomotiva