Još nema masovnih otpuštanja u našoj županiji: Pravo stanje bit će vidljivo sredinom travnja

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Kriza uzrokovana koronovirusom zasad nije uzrokovala drastično dijeljenje otkaza radnicima u našoj županiji. Statistika o nezaposlenosti za ožujak je u izradi i bit će poznata tijekom ovog tjedna.

– Pravo stanje bit će poznato tek sredinom ovog mjeseca jer mnogi poslodavci još razmatraju mogućnosti zadržavanja radnika, a i rok za prijavu na Zavod za zapošljavanje je 30 dana od otkaza – kaže Vesna Kuterovac, predstojnica križevačkog područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Podsjetimo, Zavod nije zatvorio svoje poslovnice i čak je produženo radno vrijeme koje je sad od sedam do 17 sati, a kako bi ograničili širenje infekcije koronavirusom, uputili su korisnike da njihove službe i urede posjećuju samo u slučaju nužde te da koriste druge prikladne kanale za komunikaciju i poslovanje sa Zavodom kao što su e-mail, telefon ili portal BurzaRada. Prve prijave u evidenciju nezaposlenih mogu se obaviti putem e-pošte prijava.krizevci@hzz.hr. Informacije o dokumentaciji dostupne su na web stranici www.hzz.hr. Poslodavci prijave potrebe za radnikom mogu dostaviti na e-poštu objavi.oglas.krizevci@hzz.hr.

– Zahtjeve za potporu za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima koronavirusom poslodavci mogu predati online putem linka na stanici https://mjera-orm.hzz.hr/ocuvanje-radnih-mjesta/, slanjem dokumentacije na e-mail pisarnica.hzz.kz@hzz.hr te osobno ako drugačije ne mogu – dodaje Vesna Kuterovac.

Foto Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI