Što se to događa? Unatoč osjetnom zahladnjenju, u Podravini novi slučaj zaraze opakim virusom Zapadnog Nila kojeg prenose komarci

Dosad su opakim virusom u županiji bile zaražene tri osobe iz Križevaca, Kalinovca i Novigrada Podravskog


Autor: podravski.hr — 04.10.2018. / 14:15 Aktualno

Odjel za infektivne bolesti koprivničke bolnice

Unatoč hladnijem vremenu, potvrđen je i četvrti slučaj zaraze opakim virusom Zapadnog Nila u Koprivničko-kirževačkoj županiji. Vijest nam je danas potvrđena u Zavodu za javno zdravstvo u Koprivnici.
– Riječ je o muškarcu rođenom 1949. godine iz Đurđevca, a njegovi simptomi su okarakterizirani kao lakši te se liječio u koprivničkoj Općoj bolnici – potvrdila nam je dr. Danijela Pinter, epidemiologinja iz županijskog Zavoda za javno zdravstvo.
Ranije je opasnim virusom Zapadnog Nila zaražena jedna ženska osoba iz Kalinovca koja je zbog teže kliničke slike hitno bila prebačena u zagrebačku Kliniku za infektivne bolesti Fran Mihaljević na liječenje i, prema posljednjim informacijama, njezino se stanje popravlja, iako je proces dugotrajan i zahtjevan.
Osim nje, zaražene su još dvije osobe – po jedna iz Križevaca i Novigrada Podravskog, no one su iz koprivničke Opće bolnice puštene kući na oporavak.
Iako je sezona komaraca pri kraju, najnoviji slučaj zabilježen u Đurđevcu pokazuje da opasnost od zaraze ovim virusom koji je u Hrvatskoj ubio dvoje ljudi još nije prošla. (sm)
FOTO: ILUSTRACIJA