Još tjedan dana do događaja godine: Pogledajte program Renesansnog festivala

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Tortura – interaktivni prikaz korištenja sprava za mučenje tema je ovogodišnjeg Renesansnog festivala u Koprivnici koji će se održati od 22. do 25. kolovoza na gradskim bedemima i to po 14. put.

Unatrag nekoliko godina Renesansni festival svake godine ima glavnu temu kako bi barem malo osvježio onaj program koji je konstanta u portfelju Renesansnog festivala. Najvećem djelu sadržaja na Renesansnom festivalu cilj je da bude edukativnog karaktera. Naročito ova tema treba biti edukativnog karaktera i nadam se da ćemo uspjeti u tome, da posjetiteljima koji su odrasli, ali  i najmlađima približimo nešto što je također, na žalost, dio ljudske povijesti  – istaknuo je Renato Labazan, direktor Turističke zajednice grada Koprivnice.

Svi ste pozvani na ovu vrhunsku manifestaciju

Dragutin Jeđud, predsjednik povijesne udruge Anno Domini, udruge koja je ključan faktor Renesansnog festivala rekao je prilikom predstavljanja festivala kako je stotinjak članova udruge spremno za Renesansni festival te da će vrlo rado pozdraviti desetak viteških skupina iz desetak zemalja Europe, oko dvadesetak starih zanata i tisuću sudionika.

O ovoj, od Ministarstva turizma označenoj hrvatskoj TOP turističkoj manifestaciji gradonačelnik Mišel Jakšić je rekao:

– Na Renesansnom festivalu se najbolje iščitava kreacija, radišnost, šparnost Koprivničanaca i Podravaca jer jako puno truda je uloženo u ovu priču u proteklih četrnaest godina i svako ljeto tu nastane jedna kreativna košnica koja nas svake godine iznenadi i nekom novom temom i sadržajem – zaključio je gradonačelnik Mišel Jakšić.

I ove godine veliki labirint podno bedema

Kulinarskim natjecanjem za titule Kraljevskog i plemenitaškog kuhara Podravka će i ove godine dati posebnu vrijednost koprivničkom Renesansnom festivalu. Dodajmo i kako je u četvrtak ulazak na festival besplatan dok će cijena ulaznice za petak iznositi pet kuna, subotu 15 kuna, a nedjelju 10 kuna.

PROGRAM RENESANSNOG FESTIVALA

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI