Još traje obnova: U crkvi se i dalje neće služiti misna slavlja

Na crkvi Presvetog Trojstva u Legradu završena je prva faza sanacije oštećenja koja su nastala tijekom prošlogodišnjih potresa. Radovi u prvoj fazi obuhvatili su ojačavanje temelja mlaznim injektiranjem stupnjaka. Za sanaciju Župa je dobila 985.000 kuna iz fonda Ministarstva kulture i ta bi sredstva trebala biti dovoljna da se saniraju nastala oštećenja.

– Sad slijede dogovori oko načina i mjesta postavljanja skele u unutrašnjosti crkve. Odlukom statičara crkva do daljnjeg ostaje zatvorena za sva bogoslužja i okupljanja i to sve dok se u unutrašnjosti ne postavi nosiva i građevinska skela koje će jamčiti sigurnost za vjernike. Uskoro će krenuti i konzervatorsko-restauratorski radovi. Zahvaljujem svim župljanima i mještanima na strpljenju – kaže Silvio Košćak, župnik u Legradu.

Svete mise u legradskoj crkvi zbog nastalih oštećenja ne služe se od kraja prosinca prošle godine. Do daljnjega će se nedjeljne i blagdanske mise služiti u dvorani Elim Evangeličke crkve, dok se mise kroz tjedan slave u kapeli svetog Augustina u župnoj kući.

– Zahvalni smo Prezbiteriju Evangeličke crkve Legrad i pastorici Davorki Horvat na iskazanoj kršćanskoj ljubavi i zajedništvu u Kristu te mogućnosti da nastavimo slaviti katolička bogoslužja u Legradu, unatoč tome što je župna crkva Presvetog Trojstva zatvorena – zaključio je Silvio Košćak.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI