Još uvijek nismo na 50 posto cijepljenih: Pogledajte novi raspored za rujan!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Županijski Stožer predstavio je novu shemu cijepljenja protiv koronavirusa te napomenuo kako nas za vikend očekuje novi masovni punkt u Križevcima. Cijepljenje će biti u nedjelju od 8 do 11 sati u dvorani OŠ. Lj. Modeca. Cijepit će se Pfizerom, prva i druga doza, a treba donijeti osobnu i zdravstvenu iskaznicu.

Načelnik Stožera Ratimir Ljubić uvodno je izvijestio kako epidemiološku situaciju na području županije karakterizira porast broja novooboljelih od koronavirusa te je građane ponovno upozorio na nužnost pridržavanja svih epidemioloških mjera i odgovorno ponašanje. Istaknuo je važnost cijepljenja, posebno u smislu prevencije težih simptoma bolesti. Ujedno je pozvao sve one koji se nisu cijepili da to učine.

-Pri kraju je ljetna shema cijepljenja, imamo još dva termina – subotu 28. kolovoza i ponedjeljak 30. kolovoza, a u nedjelju 29. kolovoza organiziramo veliki punkt u Križevcima. Iskustvo iz ljetne sheme cijepljenja bilo nam je temelj za jesensku shemu te smo odlučili kako ćemo svake subote organizirati punkt prema potrebi i interesu građana, većinom u Koprivnici, ali i u Križevcima i Đurđevcu, kako bi cijepljenje bilo svima dostupno. Također, građanima će na raspolaganju biti sve tri vrste cjepiva – istaknuo je načelnik Ljubić.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla pojasnila je kako, obzirom na rast broja novooboljelih, jedino pridržavanjem mjera i cijepljenjem možemo držati epidemiju pod kontrolom, uz neometano funkcioniranje bolničkog sustava.

-Apeliram na sugrađane da se pridržavaju mjera, ali prije svega da se cijepe. Pred nama su tri dana organiziranog cijepljenja, gdje se svi oni koji to još nisu učinili, mogu cijepiti. U subotu se od 8 do 12 cijepi u dvorani Srednje škole Koprivnica, u ponedjeljak od 15 do 18 sati ponovno u dvorani koprivničke Srednje škole – kazala je ravnateljica.

Pozvala je i građane da se jave i svojim liječnicima obiteljske medicine kod kojih se također mogu cijepiti, a to se posebno odnosi na ambulante u općinama.“

Raspored cijepljenja u jesenskoj shemi:

DatumVrijemeLokacijaCjepivo
4.9.20218-11,00Srednja škola Koprivnica, Trg slobode 7, KoprivnicaPfizer, Moderna, Johnson&Johnson
11.9.20218-11,00Srednja škola Koprivnica, Trg slobode 7, KoprivnicaPfizer, Moderna, Johnson&Johnson
18.9.20218-11,00Srednja škola Koprivnica, Trg slobode 7, KoprivnicaPfizer, Moderna, Johnson&Johnson
22.9.202114-16,00Dom zdravlja Koprivničko-križevačke županije, Ul. Ljudevita Gaja 1, ĐurđevacPfizer
24.9.202114-16,00Dvorana Osnovne škole Lj. Modeca, Potočka 26, KriževciPfizer
25.9.20218-11,00Srednja škola Koprivnica, Trg slobode 7, KoprivnicaPfizer, Moderna, Johnson&Johnson

Ravnateljica Vadla još je napomenula kako je interes za cijepljenje dosad iskazalo 40.535 građana Koprivničko-križevačke županije, odnosno 46,6 posto odrasle populacije. Među 59 trenutno aktivnih slučajeva, osam osoba je cijepljeno te imaju blažu kliničku sliku bolesti, što govori u prilog cijepljenju koje štiti od razvoja težih simptoma.

-Cijepljenje je, uz pridržavanje epidemioloških mjera, jedini način za držanje epidemije pod kontrolom te ovim putem pozivam da se što više naših građana odluči na cijepljenje kako bismo mirnije i sigurnije dočekali jesen i zimu – za kraj je poručila ravnateljica Vadla.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI