Josip Cugovčan na svom etno imanju priredio izložbu pisanica

Podravski list profile

Josip Cugovčan, etnograf iz Podravskih Sesveta u suradnji s turističkim zajednicama Županije i područja Dravski peski priredio je na svom etno imanju izložbu pisanica. Kroz izložbu koja je posvećena Ani Bogat iz Molva i Tomislavu Franjiću iz Kalinovca, istinskim njegovateljima tradicijske baštine, predstavljene se pisanice 30 autora iz Hrvatske, Austrije, Latvije, Rumunjske, Poljske, Ukrajine, Japana, Mađarske i Kanade. U prigodnom dijelu programa nastupili su članovi udruga cimbalista Hrvatske i umirovljenika Podravske Sesvete te Karla Britvić. Izložba je ostaje otvorena do 4. svibnja.

-Jedinstvena izložba pokazuje bogatstvo tehnika ukrašavanja pisanica, a najviše smo ponosni na našu tradicijsku iz Podravskih Sesveta koja je proglašena nematerijalnim kulturnim dobrom. Većina pisanica nastala je u radionicama koje sam organizirao na svom imanju, a dio sam kupio i dobio na poklon na raznim putovanjima – kaže Josip Cugovčan.

Foto: Stjepan Jagić

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti