Josip Mađarić: Na proljeće ćete gledati još jači Tehničar!

Klub iz Starog brega, Tehničar iz Cvetkovca, iza sebe ima polusezonu za pamćenje. Sve četiri klupske selekcije, ona seniorska trenera Romana Sovića i tri iz klupske Škole nogometa koju vodi nogometna ikona Kruno Lovrek, osvojile su naslov jesenskih prvaka. Pravo je to zadovoljstvo, istaknuo nam je klupska ‘alfa i omega’, poznati odvjetnik i nogometni dužnosnik Josip Mađarić s kojim smo razgovarali o netom završenoj polusezoni. Mađarić je podsjetio kako su se ove sezone odlučili ‘spustiti’ iz Treće HNL u rang niže, četvrtu regionalnu ligu gdje su si zadali prije početka polusezone cilj među prva tri mjesta.

Nadmašili cilj

– Kako vidite, zacrtani smo cilj ostvarili i nadmašili. Priznajemo, očekivali smo malo jaču konkurenciju u ligi premda ona broji niz kvalitetnih klubova. Tako mogu reći da smo malo lakše došli do jesenskog naslova nego što smo očekivali. Očito je iskustvo igranja u višem rangu u dobrom dijelu pripomoglo u ostvarenju tog rezultata – rekao je Josip Mađarić i objasnio kako su jedini razlog prelaska kluba u niži rang natjecanja bile mlađe selekcije s kojima su imali dosta problema.

Josip Mađarić

– Iako je to i financijski i organizacijski zahtjevnija liga, još bismo mi to nekako i izgurali, no procijenili smo kako je za nas bolje, zbog zahtjeva oko broja selekcija škole nogometa kojima nismo mogli nikako udovoljiti, da se spustimo ligu niže. Ispočetka smo imali dvije selekcije, uspjeli smo oformiti i treću i to sve ide kako treba ići. Školu nogometa vodi Kruno Lovrek, imamo dva trenera, uzet ćemo i trećeg – zaključio je Mađarić. Što se nogometnog proljeća tiče, obećao je kako će Tehničar biti još jači nego što je bio.

Roman Sović

Reflektori za treniranje

– Iako smo dobro ekipirani, radimo na pojačanjima, u prvenstvu želimo zadržati postojeći plasman, a u Kupu ići što dalje možemo. Što se tiče infrastrukture, izgradili smo još jedno srednje igralište za treninge, a na proljeće ćemo postaviti rasvjetu na pomoćnom terenu i to samo za potrebe treniranja – naglasio je čelnik Tehničara. Pohvalio se odličnom sinergijom igrača s trenerom Romanom Sovićem, čime su posebno zadovoljni.

– Igranje Treće HNL igračima je donijelo potrebnu ozbiljnost. Iako oni imaju svojih obveza, na treninzima ih bude dvadesetak seniora ojačani nekolicinom talentiranih juniora. Vrlo smo zadovoljni odazivom i odnosom igrača prema klubu, disciplina se poboljšala, a uostalom, to se vidjelo i u prvenstvu – jasan je bio Mađarić. Što se budućnosti Tehničara tiče, čeka se odluka HNS-a o reorganizacijama liga.

Budućnost u Premier ligi?

Međimurci navodno ne žele s Varaždincima, a u našem nogometnom bazenu, objašnjava Mađarić, postoji inicijativa klubova za formiranjem elitne Pemier lige s najboljim našim klubovima. Iako se Tehničar nije još službeno odredio, iz riječi Josipa Mađarića dalo se iščitati kako bi Tehničar mogao igrati Premier ligu.

-O tome ćemo razgovarati, no evidentno je da u utakmicama Četvrte lige protiv nekih protivnika koji nisu iz našeg kraja nedostaje natjecateljskog naboja, ali i publike koju takve utakmice zanimaju. Stoga mislim da bi Premier liga bila dobro rješenje za gledatelje, samim time i za klubove. No, kako sam rekao, klub se još neće određivati, vidjet ćemo još kako će HNS skrojiti lige niže od Treće HNL. Stav je Tehničara svakako da se igra pred čim više publike, a velika većina naših klubova ima veliku rezervu prema sadašnjem izgledu Četvrte lige – precizan je bio Josip Mađarić.

FOTO Podravski list

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI