Josip: Sam moram kopati kanal za kišnicu jer ću biti poplavljen

Već se godinama u Križevcima povlači pitanje loše ceste u prigradskom naselju Pesek gdje prometnica nije uređivana već godinama te je puna rupa, a u ovo je vrijeme pod dodatnim ‘pritiskom’ zbog poljoprivrednih i vinogradarskih radova. Sve je aktualizirao na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća vijećnik Ivica Švagelj koji je tijekom aktualnog sata postavio pitanje za gradonačelnika Marija Rajna.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Ponavljam se kao vijećnik, još u prošlom mandatu postavljao sam ovo pitanje. Znam da cesta u Peseku nije pod ingerencijom Grada, ali može li Grad nekako intervenirati jer je stanje loše. Kreću poljoprivredni radovi, obećano je da će se obnoviti, ali zasad ništa, tamo je i proizvođač vina, kamioni i traktori prometuju tom cestom i ako padne kiša bit će neprohodno za ljude koji tamo žive. Jasno mi je da ne mogu ići po zraku, ali postoji alternativa i ceste koje mogu bolje to podržati i mislim da bi u suradnji sa ŽUC- om trebalo postaviti nekakvu oznaku za zabranu prometa za određene skupine vozila – konstatirao je vijećnik i potpredsjednik vijeća Ivica Švagelj iz HDS-a.

Sami smo provjerili s mještanima navedenog naselja situaciju s cestom i dobili potvrdu kako je zaista loša. Cesta se puni vodom, a jedan od njih rekao nam je i kako muku muče s kanalima koji ne postoje.

– Kad padne kiša, meni sva voda leti u vrt i uništi mi sve što posadim. Četrdeset godina plaćam Hrvatske vode tisuću kuna svake godine, a 29 metara škarpe ne mogu dobiti pa ne znam zašto to sve plaćam. Kažu budu došli, na kraju sam sam iskopao. Sad su rekli da će kanalizacija ići po sredini ceste, a meni su rekli prije nekoliko godina da se moram povući tri metra unutra i sad da hoću staviti skelu na kuću ili nešto je problem jer nema mjesta, a na kraju vele da bude kanalizacija išla po sredini. Modernizaciju čekamo godinama, svake godine tu pikaju i rade rupe po cesti i ništa se ne mijenja, a na kraju sam kopam kanal za vodu da mi ne uništi cijeli vrt – rekao nam je Josip Miklečić koji u navedenom naselju živi 40 godina i jedan je od starosjedioca ovog prigradskog naselja.

Na pitanje i probleme u ovom naselju odgovorio je gradonačelnik Rajn, a izgleda kako bi se situacija ovaj put za stvarno mogla promijeniti na bolje.

– Što se tiče postavljanja znakova, to moramo odlučiti na povjerenstvu za promet. Imamo situacija koje su izuzetak ili kad se za neki vremenski period postavljaju znakovi, možemo s njima razgovarati i pregovarati te probati riješiti problem. Inače je za Pesek činjenica da se godinama krpaju rupe, a sada kada pričamo o asfaltiranju i moderniziranju, ono je usko vezano uz projekt i proces aglomeracije – rekao je gradonačelnik Rajn, a dodajmo kako se ovo naselje nalazi u tom projektu na kojem su počeli radovi pa će tako i mještani ovog naselja dobiti kanalizaciju i novu vodoopskrbu, a nakon radova očekuje se i modernizacija prometnice koja će tijekom radova biti prekopana.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI