JUBILARKA: Dolaze jazzeri iz SAD-a, Švedske, Big band HRT-a…

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Pripreme za jubilarno, peto izdanje festivala Fest jazza u punom su jeku, usprkos tome što financijska konstrukcija još nije zatvorena – izvijestili su na godišnjoj skupštini Jazz kluba Koprivnica njegov predsjednik Miroslav Harambaša i tajnica Helena Hraščanec.

Big band HRT

Uglavljen je i termin – trodnevni koprivnički festival, koji je izrastao u jedan od najboljih u regiji, održat će se od 4. do 6. srpnja. Na skupštini je iznesena i vrijedna novost – Ministarstvo turizma uvrstilo je Fest jazza u brošuru u kojoj se rezimiraju vrijedne manifestacije, i to kao primjer festivala koji počiva na volonterskom radu. Ministarstvo je, usto, dalo 25.000 kuna za ovogodišnje izdanje, i za taj novac na petome izdanju nastupit će Big band HRT-a te sastav Chui.

– Ostatak programa činit će strani izvođači, iz SAD-a, Švedske, Danske… Što se novca tiče, još čekamo Grad Koprivnicu, a Županija još nije raspisala natječaj – kazala je Helena Hraščanec.

U Jazz klubu kažu kako je u takvim okolnostima teško raditi program budući da glazbenici obično rezerviraju termine za nastupe godinu dana unaprijed. Zbog toga se u organizaciji Fest jazza nastupi s izvođačima dogovore, ali se ugovori ne potpisuju sve dok se ne osigura novac, što predstavlja priličan rizik.

Jazz klub

No, Jazz klub usprkos svemu uspijeva ne samo organizirati festival koji je Koprivnicu među europski prepoznatljive gardove po jazzu, nego i organizirati čitavu koncertnu sezonu.

Ove godine u planu je šest koncerata, od kojih je prvi „odrađen“ odlično posjećenim nastupom Big banda ljubljanske glazbene akademije. Na skupštini Jazz kluba Koprivnica također je Miroslav Harambaša reizabran za predsjednika, Marin Hraščanec za zamjenika, Arijana Šandl za članicu upravnog odbora, kao i Helena Hraščanec za tajnicu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI