KAD BAKA POLUDI Blaženka (75) kamenjem gađala susjeda i dijete, a susjedi vikala da je kurva i gnjida

Premda je za takav prekršaj propisana zatvorska kazna, sutkinja varaždinskog Prekršajnog suda nije se ipak odlučila na takvu sankciju


Autor: podravski.hr — 04.10.2018. / 19:00 Crna kronika

Ilustracija / Zbog agresivne bake morala je intervenirati i policija

Blaženka (75) iz Selnika nedaleko od Ludbrega napravila je pravi cirkus na ulici i dvorištu obitelji iz susjedstva. Iz samo njoj znanog razloga najprije je bacala kamenje, a zatim vikala i vrijeđala poznanicu koja joj se očito zbog nečega zamjerila. Da slučaj bude gori, gospođa koju je napala u dvorištu je bila s maloljetnim sinom.
Nesretni dječak koji je, srećom, izbjegao kamenje svjedočio je kako Blaženka vrijeđa njegovu majku. Vikala joj je “kurvo, gnjido, nisi normalna…”. Događalo se to u večernjim satima krajem srpnja, a slučajem se nedavno bavio Prekršajni sud u Varaždinu kojem su Blaženku prijavili ludbreški policajci.
Sutkinja proglasila ju je krivom, a mora platiti 800 kuna kazne. Okrivljena Blaženka, kako se navodi u presudi, opširno se branila u obrani koju je napisala prekršajnoj sutkinji. No, njezinu obranu sutkinja u cijelosti nije mogla pročitati zato što je rukopis bio loš. Blaženka se, barem koliko je sutkinja mogla razaznati, branila tako da ona uopće nije bila tamo i nije počinila prekršaj.
– Kako samo mogu izmišljati ovakve laži. Kad želi zaštititi svoga supruga kad joj napravi svinjariju, onda meni zove policiju iako nisam ništa kriva – branila se okrivljena Blažejnka.
Sutkinja njezinu obranu nije prihvatila zato što su ju teretili supružnici, a taj iskaz je uzet kao dokaz u postupku.
– Suprug mi se igrao kod kuće na dvorištu sa sinom. Čula sam galamu i vidjela Blaženku koja stanuje preko puta i čula kako viče na njih. Bacala je i kamenje. Vikala je i meni. Kako nije prestajala, suprug je s djetetom otišao u kuću i pozvao policiju – rekla je ojađena susjeda.
Premda je za takav prekršaj propisana zatvorska kazna, sutkinja varaždinskog Prekršajnog suda nije se ipak odlučila na takvu sankciju.
– Kako je izgred bio kratkotrajan i bez težih posljedica, a okrivljenica do sada nije kažnjavana, nije joj izrečena kazna zatvora, već manja novčana kazna unutar propisanog raspona – utvrdila je sutkinja kako će to biti dovoljno kako bi se ostvarila svrha kažnjavanja. (ke)
FOTO: ILUSTRACIJA