KAD PRITISNE NEIMAŠTINA Građani počeli rasprodavati automobile, samo lani ‘nestalo’ čak 560 vozila

Prema evidenciji Policijske uprave, ukupno je prošle godine na području županije bilo 36.742 osobna vozila, a godinu ranije 37.302 automobila


Autor: podravski.hr — 27.02.2013. / 11:34 Aktualno

KOPRIVNICA – Podravci i Prigorci prošle godine kupili su 1023 novih ili rabljenih automobila, što je 276 novoregistriranih vozila manje nego 2011. godine, otkrivaju nam u koprivničkoj Policijskoj upravi.
Kriza je, tako, tijekom 2012. godine očito duboko potresla građane koji su bili prisiljeni prodati čak 815 automobila, kamiona, mopeda, traktora i drugih vrsta registriranih vozila. Od tog broja najviše otpada na osobne automobile kojih je u godinu dana na području županije iz policijske evidencije registriranih vozila izbrisano čak 560. Ukupno je, dakle, prošle godine bilo 36.742 osobnih vozila, a godinu ranije 37.302 automobila.
Karlo Trstenjak, voditelj prodaje u Autocentru Kos, ne vidi bolje dane za njiihov biznis ni ove godine.
– Prošla godina bila je izuzetno teška, a u ovoj godini očekujemo još manju prodaju te ćemo se morati zadovoljiti s nekih 50 do 60 vozila godišnje što je neodrživo za rad autokuće – otkriva Trstenjak.
Danijel Zelenko, vlasnik Auto Lorisa, koji u svojoj ponudi ima i veliki broj rabljenih vozila, ističe kako prosječno godišnje prodaju oko 80 vozila.
– Uspoređujući početak ove i prošle godine, naša prodaja je otprilike na nekih pet vozila mjesečno. Nemamo velike oscilacije po mjesecima, a za ovu godinu očekujemo minimalno istu prodaju kao lani – navodi Zelenko.
U Autocentru Krivak ističu kako se unazad dvije godine znatno osjeti pad prodaje osobnih vozila.
– Uspoređujući prošlu i pretprošlu godinu, prodaja nam je pala 20 posto, a sličan pad očekujemo i u ovoj godini – rekao je Nikola Kolar, voditelj prodaje AC Krivaka.
Na fotografiji: Pogled na Florijanski trg – sve manje automobila u Koprivnici