KAD SE SA SRCEM KUHA Zašto su vojnici diljem svijeta ludi za borbenim obrocima hrvatskih vojnika

Podravkin goveđi gulaš hit je u NATO misijama


Autor: podravski.hr — 10.02.2018. / 15:31 Aktualno

Podravkin pogon mesnih konzervi

Podravka je ovaj tjedan sklopila ugovor s državnim Robnim zalihama kojima je isporučila čak 20 tona džema vrijednog oko pola milijuna kuna. Riječ je o nabavi koju je potkraj prošle godine bilo oglasilo Ministarstvo gospodarstva kako bi popunilo robne rezerve, a Podravkina ponuda bila je najpovoljnija.
No, Podravkin uvjerljivo najveći poslovni partner među ministarstvima svakako je Ministarstvo obrane Republike Hrvatske, i to zbog individualnih, odnosno cjelodnevnih suhih obroka za vojnike. Samo lani, primjerice, MORH je od Podravke nabavio individualne borbene obroke vrijedne 11 milijuna kuna i cjelodnevne suhe obroke za 5,4 milijuna kuna. Podravka je, inače, glavni proizvođač obroka za hrvatske vojnike, a ti proizvodi sve su popularniji i u NATO-u. Mediji su nedavno objavljivali informaciju da su u nekim NATO misijama u inozemstvu američki vojnici davali dva svoja cjelodnevna obroka za jedan Podravkin.
No, najveću reklamu Podravki u tom vojnom miljeu svakako je napravio poznati vojni videobloger (odnosno vloger) Steve1989 koji je namirnice iz CSO-a hrvatske vojske proglasio među najukusnijima na svijetu. Za nepce mu je pak posebno bio zapeo čuveni Podravkin goveđi gulaš, koji je sastavni dio borbenih obroka naših vojnika. Kaže da nešto tako ukusno još nije jeo.
U pakiranju individualnog borbenog obroka nalaze se, među ostalim, goveđi gulaš, narezak, jetrena pašteta, vrećica kokošja juha, Podravkina ‘cedevita’ u vrećicama, čaj, sušeno voće, med, čokolada i keksi. Podravkin CSO namijenjen hrvatskoj vojsci nedavno su kušali i poznati srbijanski vlogeri, a u videu možete doznati kako im se svidio. (rm)

FOTO: ROBERT MIHALJEVIĆ