KAD SI PIJAN, NISI SVOJ Nećak ujnu gađao autobusnom gumom, a ujaka invalida zveknuo šakom

Osuđen je na 18 dana bezvujetnog zatvora


Autor: podravski.hr — 16.05.2018. / 14:41 Crna kronika

Ilustracija / Mladić je priveden na Prekršajni sud

Mladić (19) iz okolice Koprivnice završio je 18 dana u zatvoru nakon nesvakidašnjeg cirkusa kojeg je priredio svojoj obitelji. U cijeloj priči očito je da dečko jednostavno ne podnosi alkohol, vjerojatno ga malo ‘žešće puca’ na agresivu nakon što popije jer kako drugačije objasniti to što je učinio svojim članovima obitelji.
Prema presudi koprivničkog Prekršajnog suda koja je ovih dana postala pravomoćnom, u večernjim satima oko 21.30 sati mladić je pod utjecajem alkohola od 1,69 promila najprije napao i odgurivao svoju majku. Zatim je vrijeđao brata i odgurnuo ga, a nakon toga je šakom udario svojeg ujaka koji je invalid.
Divljanje je nastavio tako što je drvenim kolcem razbio staklo na prozoru i vratima kuće u kojoj mu žive ujak i ujna. Za kraj kuršlusa kojeg je napravio, prema ujni je bacio gumu autobusa koja je, igrom slučaja, bila u dvorištu.
Intervenirala je tada i koprivnička policija čiji su službenici agresivnog mladića uhitili i zadržali u postaji na triježnjenju.
Premda je prekršajno osuđivan, nije odmah po žurnom postupku prepraćen na sud, već je odlučeno kako će se koprivnički sud baviti tim slučajem u redovnom postupku. Nakon provedene rasprave, sutkinja Dubravka Končar-Brodarić 19-godišnjaka je osudila na 18 dana bezvujetnog zatvora, no kako je bio uhićen i zadržan, odslužiti će 15 dana iza rešetaka bjelovarske kaznionice. (ke)
FOTO: ILUSTRACIJA