KAD ‘STARCI’ POLUDE Polančecovi suigrači fizički napali suca i prijetili mu: ‘Ne buš više nikad fućkal’

Na suca je fizički nasrnuo poznati podravski poduzetnik Stipe Begić


Autor: podravski.hr — 08.06.2018. / 19:29 Sport

Zdravko Međimorec Daja (desno), veteran Osvita iz Đelekovca

Kakva frka na utakmici veteranske lige između momčadi za koje nastupaju mnoga zvučna imena iz politike, sporta, biznisa. Napad na suca, crveni kartoni, disciplinski postupci – kao da se igra na život i smrt, a ne iz rekreacije.
Zdravko Međimorec Daja, šef travnjaka Gradskog stadiona u Koprivnici i poznati bivši igrač Slavena, zaradio je četiri utakmice zabrane igranja u veteranskoj ligi. Dogodilo se to na utakmici Prve Županijske lige veterana u Križevcima između istoimenog domaćina i Osvita iz Đelekovca za kojeg Daja igra zajedno s bivšim potpredsjednikom vlade Damirom Polančecom.
Utakmica u Križevcima nije završena. Sudac Dejan Švagelj morao ju je prekinuti u 73. minuti kod rezultata 2:1 nakon što je na njega nasrnuo poznati poduzetnik iz Drnja kod Koprivnice Stipe Begić, također igrač veterana Osvita. Netom prije je na istoj utakmici zbog udaranja Begića pocrvenio igrač Križevaca Dražen Kemenović, možda najpoznatiji križevački motociklist, ali i pasionirani nogometaš i trener mlađih kategorija.
Prema riječima tajnika Županijskog nogometnog saveza Danijela Lončara, Begić je tjelesno nasrnuo na suca i prijetio mu. Zbog toga je protiv NK Osvita, igrača Stjepana Begića i Maria Vrdoljaka službeno pokrenut disciplinski postupak zbog “prijetnji, napada na suca i izazivanja prekida”. Vrdoljak je, spomenimo usput, osim što igra nogomet, privatno i vrlo uspješan poduzetnik iz Velikog Otoka kod Legrada.

Stipe Begić nasrnuo je na suca

Kako nam je tajnik ŽNS-a Lončar prenio prijavu suca Švagelja, Zdravko Međimorec mu je nakon isključenja na utakmici vikao i prijetio da li “zna on tko je on, te da će mu riješiti da više nikada ne sudi nogometne utakmice”. To je ujedno i razlog tako visoke kazne.
– Isključen sam nepravedno, iz revolta sam se unio sucu u lice. Priznajem, rekao sam mu “ne buš više fućkal”, no to je bilo u afektu – priznao nam je Zdravko Međimorec Daja u telefonskom razgovoru.
Prema disciplinskom sucu Darku Matošiću, igrač Križevaca Dražen Kemenović je očito blaže zgriješio, pa je kažnjen sa samo dvije utakmice neigranja veteranskog nogometa. (ke)
FOTO: ARHIVA