KAD TE SREĆA POMAZI Dobio milijune na lotu pa postao vođa lokalne navijačke skupine Alcohol united

Više od 11 milijuna kuna na lotu podijelila su četvorica radnika Podravke. Dobitni listić uplatili su na Trgu kralja Tomislava, a njihov dobitak izazvao je pravu loto ludnicu u Podravini


Autor: podravski.hr — 09.11.2017. / 9:57 Aktualno

Loto groznica opet trese Podravinu (Foto: CRIOPIX)

Podravina je poznata po milijunskim dobicima na lotu. No, najupečatljivija su dva posljednja slučaja: onaj u kojem sretni dobitnik tri milijuna kuna iz Koprivničkog Ivanca nikad nije podigao dobitak te onaj u kojem je Mario Kucel (25) iz Ferdinandovca odigrao prvi put u životu i odmah na Eurojackpotu ‘ubo’ 4,5 milijuna kuna.
Mario svoju sreću nije uspio sakriti od javnosti pa se najčešće mogu čuti komentari kako mu baš i nije trebala hvala s dobitkom, jer će ga sada opsjedati brojni prijatelji i poznanici.
– Za dobitak sam rekao najboljim prijateljima, a kao što to biva u manjim sredinama, vijest se vrlo brzo proširila – priznao je tada sretni Mario reporterima Podravskog lista.
No, bilo je u novijoj podravskoj povijesti mnogo vrijednih dobitaka. U travnju 1994. godine Koprivničanka Ljiljana Briški osvojila je stan u Zaprešiću kod Zagreba zahvaljujući serijskome broju listića na kojemu je popunila kombinaciju za „sedmicu“. Stan joj je jako dobro došao jer joj je kći tada kretala na fakultet, pa je riješen problem smještaja.
Tek koju godinu potom, jackpot se nasmiješio Koprivničanki koja je tada radila u Podravkinu računovodstvu, ali je, na koncu, nije usrećio. Dio dobitka otišao je na nekretnine, koje nikad nisu adekvatno iskorištene, a dio je produbio njezinu sklonost alkoholu. Nekoliko godina po dobitku novac se istopio, a Koprivničanka je umrla.

Podravski dobici na lotu
1994. stan
1997. nepoznato
2001. 11 mil. kn
2013. 3 mil. kn
2015. 1 mil. kn
2017. 4,5 mil. kn

A onda – rekord. Više od 11 milijuna kuna dobivenih na lotu podijelila su četvorica radnika Podravke u studenom 2001. godine. Dobitni listić uplatili su na Trgu kralja Tomislava, a njihov dobitak izazvao je pravu loto ludnicu u Podravini. Sve je zanimalo tko su dobitnici, a dosad nam je poznat identitet samo dobitnika iz Starigrada.
Riječ je o Josipu Mežnariću Jocu, koji je, kako smo doznali, od dobivenog novca obnovio kuću i kupio apartmane na moru, rabljenu ladu nivu, koju stalno vozi, terenac mercedes ML, kojim se povremeno koristi, traktor, a nekoliko je godina, dok je NK Starigradu bilo najteže, svojom pomoći taj klub održavao na životu. Danas je u mirovini, a najveća ljubav mu je i dalje NK Starigrad, u kojem je vođa navijačke skupine Alkohol united.
Najbizarnija je priča o dobitniku nešto više od tri milijuna kuna u ljeto 2013. godine. On je dobitni listić uplatio u Koprivničkom Ivancu, ali ga nikada nije podigao. Dobitni listić uplaćen je u Sloginoj trgovini u jedanaest sati prijepodne na dan izvlačenja. Igrala se „sedmica“, a (ne)sretni igrač pogodio je Jocker broj, ne i glavnu kombinaciju, što je možda presudilo da nije shvatio kako upravo on u svojim rukama drži pobjednički listić.
Prema pravilima Hrvatske lutrije, rok za isplatu je 60 dana od izvlačenja. Nesuđeni milijunaš nikad nije došao po svoje milijune.
– U većini slučajeva kod nepodizanja dobitka radi se o tome da igrači niti ne znaju što točno odigraju i moguće je da je dobitnik zanemario igru Joker te se usredotočio samo na ‘sedmicu’ – poručili su tada iz Hrvatske lutrije.
Eurojackpot u travnju 2015. godine donio je sreću u Prugovac, naselje na području općine Kloštar Podravski, u kojemu je, u Sloginoj trgovini, bio uplaćen listić s dobitkom od milijun kuna. Službeno se nikad nije doznalo tko je bio sretnik.
Ipak, u mjestu su krenula nagađanja, a izbor se suzio na jednog 21-godišnjaka. On nikada nije potvrdio da je sretnik s osvojenih milijun kuna, pa prugovački dobitnik nije imao iskušenja kakva sad čekaju ferdinandovačkog milijunaša. (db, md, hš, ke)

Na ovome je uplatnom mjestu u Đurđevcu milijunaš nedavno postao mladić (25) iz Ferdinandovca

FOTO: CROPIX