Kad već ne žele građani: Gradska Agencija gradi šest stanova u Cvjetnoj

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U zoni Cvjetna uskoro će konačno krenuti gradnja dvije obiteljske kuće sa po tri stana po modelu poticane stanogradnje. Iako niti u Agenciji za društveno poticanu stanogradnju niti u Gradu Koprivnici nisu željeli otkrivati detalje i datume, ovih je dana Grad Koprivnica APOS-u prodao dva građevinska zemljišta površine 650 i 673 metara kvadratnih za gradnju spomenutih kuća.

Kako se navodi u zaključku o prodaji, građevinsko zemljište je neizgrađeno, ali je opremljeno vodovodnom, kanalizacijskom, plinskom, niskonaponskom mrežom i kabelskom kanalizacijom te asfaltiranom prometnicom. APOS će parcele kupiti po cijeni do 302.096 kuna, a Grad će svoja potraživanja osigurati uknjižbom založnog prava na stanovima ili drugim dijelovima zgrade.

– Povjerenstvo je donijelo listu prvenstva, a na natječaj je pristiglo ukupno pet zahtjeva za odobravanje kupnje stana – rekla je Martina Alihodžić, ravnateljica APOS-a.

Tijekom nadolazećeg razdoblja slijedi postupak raspisivanja javne nabave za projektiranje i izvođača radova, nakon kojih će se znati i točan datum početka izvođenja radova.

– U planu je izgradnja dvojnih objekata, dvije kuće sa ukupno šest stanova, koje će dobiti konačan izgled u dogovoru između budućih potencijalnih stanara i projektanta – kazala je ravnateljica Alihodžić.

Podsjetimo Cvjetna je komunalno uređena i pripremljena za prodaju parcela točno pet godina, a dosad građanima nije prodana ni jedna jedina. Valjda će sad biti zahtjeva nakon što usele prvi stanari u ova dva objekta.

FOTO Dubravko Vutuc

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI