KADING d.o.o. uz sufinanciranje iz EU fondova ulaže u napredne inženjerske alate za razvoj proizvoda: nabavili software za uspješnije poslovanje

Tvrtka KADING d.o.o. od početka svog osnivanja 2013. godine bavi se pružanjem inženjerskih usluga na području razvoja proizvoda na tržištima Republike Hrvatske i tržištima Europske unije.

Dugogodišnje iskustvo djelatnika tvrtke te korištenje naprednih 3D tehnologija i alata na području istraživanja i razvoja proizvoda pružaju klijentima najbolji omjer cijene i kvalitete usluge kao i mogućnost razvoja vlastitog proizvoda, čak i za tvrtke koje nemaju svoje resurse, čime ti isti klijenti postaju konkurentniji na tržištima i segmentima u kojima su prisutni.

Radi proširenja usluge, te unaprjeđenjem pristupa razvoju proizvoda i većoj konkurentnosti, tvrtka je odlučila provesti projekt nabave softwarea za izradu simulacija naprezanja u realnim uvjetima primjene, simulaciju dinamike fluida te nabavku dodatnog softwarea za 3D modeliranje, izradu radioničkih i montažnih crteža i prateće dokumentacije.

Projekt je apliciran na Javni poziv „Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP kroz informacijske i komunikacijske tehnologije (IKT)-2, KK.3.2.1.19“. Projektna prijava je odobrena, a ugovor o sufinanciranju potpisan je u ožujku 2020. godine. Projekt pod nazivom „Optimizacija poslovnih procesa u poduzeću KADING uvođenjem novih IKT rješenja“ referentne oznake KK.3.2.1.19.0459 sufinancirala je Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.“

Spomenuti projekt provodi se od 2. siječnja 2020. do 1. veljače 2021. u suradnji s konzultantskom kućom Androlić konzalting iz Varaždina. Nabava spomenutih softwarea omogućava testiranja opterećenja i performansi proizvoda već u fazi razvoja, čime se skraćuje vrijeme razvoja proizvoda, smanjuju se troškovi ispitivanja prototipa. Sve to doprinosi većoj konkurentnosti tvrtke, te klijenata koji koriste njene usluge.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 366.070,00 kuna, od čega se 231.808,00 kn odnosi na financiranje iz EU bespovratnih sredstava, a 134.262,00 kuna tvrtka financira iz vlastitih sredstava.

Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost tvrtke Kading d.o.o.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI