#kaftrioudahzivota HZZO u utorak odlučuje o sudbini naših najmilijih!

U tijeku je kampanja “Kaftrio – udah života” čiji je cilj da Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje uvrsti lijekove za cističnu fibrozu proizvođača Vertex Pharamceuticals na listu kako bi bili dostupni svim oboljelima u Hrvatskoj. Akciju je pokrenula Hrvatska udruga oboljelih od cistične fibroze.

Oboljeli od cistične fibroze u Hrvatskoj umiru kao mlade osobe, prvenstveno zbog zatajenja pluća uslijed nedostatka adekvatnih terapija koje su već neko vrijeme dostupne u svijetu kao i u našem najbližem okruženju, u Sloveniji, Italiji, Austriji… – rekla je Anja Privara iz Hrvatske udruge oboljelih od cistične fibroze za medije.

Uključeni u ovu kampanju napominju da je u utorak 11. svibnja sjednica Povjerenstva HZZO-a koje odlučuje o stavljanju ljekova na listu. Radi se o tri lijeka za Cističnu fibrozu (Orkambi, Kaliydeco i Kaftrio). Kaftrio je najjnoviji, ima najbolje rezultate, ali još nije za mlađe od 12 godina.

Zato nas mole, a mi prenosimo – objavite na fejsu i instagramu tagove #kaftrioudahživota.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI