KAKAV MONSTRUM Pregazio biciklisticu, pobjegao u gorice pa se poslije vratio kako bi uništio tragove!

Vozaču (36) koji je usmrtio Barbaru Nemec određen je jednomjesečni istražni zatvor


Autor: podravski.hr — 07.05.2013. / 9:36 Crna kronika

Ilustracija / Dvoje mladih života izgubljeno je na mračnoj cesti

LUDBREG – Vozaču (36) koji je na cesti između Svetog Petra i Apatije na ludbreškom području usmrtio biciklistkinju Barbaru Nemec (49) pa potom pobjegao s mjesta nesreće jučer je određen jednomjesečni istražni zatvor. Nakon nesreće, vozač je otišao u svoj vinograd u Bolfanu, a policajci su ga uhitili u Ludbregu u noći na nedjelju, malo iza ponoći.
Prema priopćenju Županijskog državnog odvjetništva, postoji sumnja “da je 36-godišnjak oko 21 sat 4. svibnja, upravljajući automobilom cestom između mjesta Sveti Petar i Apatija, zbog alkoholiziranosti vozio suviše velikom brzinom i u oštrom desnom zavoju izgubio kontrolu nad vozilom te prešao na lijevu prometnu traku gdje je vozilom udario u bicikl kojim je iz suprotnog smjera upravljala 49-godišnjakinja”.
“Biciklistica je uslijed udara zadobila ozljede od kojih je preminula. Nakon nesreće, osumnjičenik je napustio mjesto događaja bez zaustavljanja vozila i bez pružanja pomoći ozlijeđenoj biciklistici. Prije poduzimanja očevida, postoji sumnja da se vozač vratio na mjesto događaja i s ceste uklonio dijelove svog vozila koji su otpali u sudaru kako bi spriječio otkrivanje”, navode u Odvjetništvu.
Na prijedlog državnog odvjetnika, sutkinja istrage odredila je istražni zatvor protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.
U nedjelju cijeli Sveti Petar bio je zavijen u crno. Odmah poslije svete mise u obližnjoj crkvi, okupilo se mnoštvo prijatelja i poznanika koji su se došli oprostiti od Barice, svi još uvijek u nevjerici da se takvo što moglo dogoditi. Od mještana smo doznali kako je Barbara živjela sama, a iza sebe je ostavila dvije kćeri i troje unučadi, od kojih će najmlađa unuka ovoga tjedna navršiti godinu dana. Obitelj joj je bila bliska, a mještani je su dobro poznavali.
– Kada sam čuo da su pronašli zlotvora koji je ubio našu Baricu, mislim da bi ga trebalo zatvoriti do kraja života. Ona je bila dobra žena, nikome nije nikad ništa učinila, žao mi je kad netko dobar tako završi život. Osjećam nepravdu – kazao je ispred župne crkve ojađeni mještanin, inače blizak prijatelj Barbarine obitelji.
Izvještavaju: GORAN OBRAN I HRVOJE JURČIĆ
mrtva mjesto nesrece sveti petar
– Mjesto na kojem je stradala nesretna biciklistkinja