KAKAV NAIVAC Fotografiju svojeg golog tijela s ‘alatom’ mladić putem Facebooka slao – lažnom ženskom profilu

Mladić (36) iz okolice Varaždina otvorio je nekoliko lažnih ženskih profila na Facebooku, a jedan od njih mu je pomogao da prije nekoliko mjeseci 'upeca' naivnog 39-godišnjeg Koprivničanca


Autor: podravski.hr — 25.10.2018. / 8:59 Crna kronika

Ilustracija / Slao je svoje gole fotografije

Mladić (36) iz okolice Varaždina otvorio je nekoliko lažnih ženskih profila na Facebooku, a jedan od njih mu je pomogao da prije nekoliko mjeseci ‘upeca’ naivnog 39-godišnjeg Koprivničanca.
Sadržaj njihova dopisivanja javnosti nije poznat. No, poznato je da je nesretni Koprivničanac u jednom trenutku napravio selfie svoga golog tijela na kojem se vidi i ‘muški alat’ te tu fotografiju putem Messengera poslao varaždinskom prevarantu, misleći da je riječ o atraktivnoj plavuši. I tad počinje njegov pakao.
Vrlo brzo je shvatio da je namagarčen i da se dopisivao s lažnim profilom. Počele su stizati i ucjene. Iznuditelj je u nekoliko navrata tražio novac uz prijetnju da će objaviti njegovu golu fotografiju. Da bi to spriječio, naivni Koprivničanac u nekoliko mu je navrata platio ukupno gotovo 10.000 kuna.
No, kad prijetnje i iznude nisu prestale, u jednom mu je času prekipjelo pa je o svemu obavijestio policiju.
“Sumnju u počinjenje kaznenog djela iznude utvrdili su policijski službenici Policijske postaje Koprivnica, dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 36–godišnjakom s područja Varaždinske županije. Naime, sumnja se da je osumnjičeni -unazad nekoliko mjeseci od 39–godišnjaka iznudio više tisuća kuna. Putem lažnih profila na društvenoj mreži od oštećenog je pribavio fotografiju golog tijela te za neobjavljivanje iste tražio uplatu novca. Protiv osumnjičenika biti će podneseno posebno izvješće”, priopćili su jutros iz koprivničke policije. (rm)

Ilustracija / Prevarant je otvorio lažni profil i predstavio se kao atraktivna plavuša

FOTO: ILUSTRACIJA