KAKAV NAIVAC, MAJKO MILA Direktor završio na policiji i zaradio kaznenu prijavu, a razlog je stvarno nevjerojatan

Kako je 40-godišnjak svjesno tijekom pokretanja službene registracije tvrtke predao lažni dokument, djelatnici Porezne uprave prijavili su ga policiji


Autor: podravski.hr — 24.11.2018. / 8:46 Aktualno

Ilustracija / Policija izlazi iz zgrade Porezne uprave u Koprivnici

Poduzetnik (40) iz Ludbrega zaradio je kaznenu prijavu varaždinske Policijske uprave zbog davanja lažnog iskaza. Tijekom lipnja u prostorijama Porezne uprave htio je otvoriti poduzeće pa je priložio obrazac o nepostojanju poreznog duga, premda mu poslovna prošlost, prema evidenciji Porezne uprave, nije baš previše čista.
Nesuđeni 40-godišnji direktor vrlo dobro je znao kako je na dan potpisivanja i predaje izjave državi dužan oko 71.000 kuna poreza. Izjavu o nepostojanju duga vlastoručno je potpisao i kao obvezujući službeni dokument predao poreznicima kako bi otvorio novu tvrtku na svoje ime. Kako je Ludbrežanin mislio da će se provući s poreznim dugom nije poznato. Posebno zato što je njegovo ime na listi poreznih dužnika.
Kako je 40-godišnjak svjesno tijekom pokretanja službene registracije tvrtke predao lažni dokument, djelatnici Porezne uprave prijavili su ga policiji.
Policijski su inspektori ludbreškog poduzetnika pozvali kao osumnjičenika na obavijesni razgovor i tijekom kriminalističkog istraživanja utvrdili kako doista postoji osnovana sumnja da je počinio kazneno djelo davanja lažnog iskaza. Nakon ispitivanja, 40-godišnjak je pušten na slobodu, a policajci su protiv njega podnijeli kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu. (ke)
FOTO: ILUSTRACIJA