KAKAV OBRAT Mladić koji je starcu granom razbio lubanju ipak se tereti za pokušaj ubojstva

Nesretnik je zadobio prijelom lubanje s krvarenjem ispod moždanih ovojnica i nagnječenjem mozga


Autor: podravski.hr — 15.02.2018. / 15:42 Crna kronika

ILUSTRACIJA / Hitna je brzo došla na mjesto nesreće

Više od devet mjeseci Državno odvjetništvo nije u stanju pred lice pravde izvesti 37-godišnjaka koji je u svađi zbog međe granom po glavi opalio 75-godišnjeg susjeda i zamalo ga ubio.
Nemio događaj zbio se još 6. svibnja prošle godine na oranici u Koprivnici, u Močilskom odvojku. Mlađi susjed srušio je stablo koje se nalazilo na njegovom zemljištvu, ali je palo na posjed 75-godišnjeg mu susjeda Stjepana Mlinarića. Kad je to vidio, Mlinarić je došao do 37-godišnjaka i počeo mu prigovarati. To je ovoga toliko iznerviralo da je granom koju je netom otpilio sa srušenog stabla opalio starijeg susjeda po glavi.
Od snažnog udarca u zatiljak nesretnik je zadobio prijelom desne zatiljne kosti lubanje s krvarenjem ispod moždanih ovojnica i nagnječenjem mozga, a život mu je spašen hitnom medicinskom intervencijom.
Hitnu pomoć pozvala je Mlinarićeva supruga, koja je sve vidjela, a ubrzo je u Močilski odvojak stigla i policija, napravivši očevid. Iako je malo nedostajalo da Mlinarić od siline udarca umre, policija je, u dogovoru s Općinskim državnim odvjetništvom u Koprivnici, odustala od tretiranja događaja kao pokušaja ubojstva te je podnijela kaznenu prijavu „samo“ zbog nanošenja teške tjelesne ozljede. Zbog toga i 37-godišnjak nije završio u istražnom zatvoru.
Ubrzo je Općinsko državno odvjetništvo podignulo optužnicu protiv 37-godišnjaka s istom, blažom kvalifikacijom. I tada dolazi do obrata.
Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu danas je priopćilo kako je upravo otvorilo istragu protiv 37-godišnjaka zbog – pokušaja ubojstva. Više od devet mjeseci nakon što je svog 75-susjeda granom opalio po glavi.
U priopćenju ne piše zbog čega je došlo do prekvalifikacije kaznenog djela koje Državno odvjetništvo stavlja na teret nasilniku, a niti to tko je u toj nevjerojatnoj priči – jednoj od brojnih koje govore o sporosti i neefikasnosti našeg pravosudnog aparata – pogriješio. I zašto je od događaja do pokretanja službene istrage moralo proći više od devet mjeseci. (hš)
FOTO: ILUSTRACIJA