KAKAV OBRAT Punica glasala za zeta pa smijenila najdugovječnijeg predsjednika u Koprivnici

Novi predsjednik Mario Lovnički ističe kako nije znao da će se dogoditi da će punica sinoć glasati za njega i da je to sve bilo neplanski


Autor: podravski.hr — 11.12.2018. / 11:09 Aktualno

Radovan Knežević prošli tjedan u obilasku asfaltirane prometnice u Bakovčicama

Učitelj Radovan Knežević na čelu mjesnog odbora Bakovčice, pitoresknog koprivničkog prigradskog naselja, bio je čak 20 godina, a novog mandata, iako je dobio i ove izbore, koštala ga je – punica!
Njegova nezavisna lista na nedavnim izborima za mjesne odbore osvojila je većinska tri od ukupno pet mandata, no jedan od najdugovječnijih šefova mjesnih odbora u Hrvatskoj morao je u ponedjeljak navečer odstupiti. Prilikom glasanja o imenovanju predsjednika Mjesnog odbora, Kneževićeva kandidatkinja Mirjana Sočev digla je ruku za kandidata iz protivničkog SDP-ova tabora, svog pet godina mlađeg zeta Marija Lovničkog!
Time je Lovnički, inače nezavisni kandidat na SDP-ovoj listi, dobio tri glasa i priliku da vodi Bakovčice sljedeće četiri godine.
– Ne znam što da kažem osim da je prodala obraz. Bila mi je bliska suradnica, nisam ovo očekivao – kazuje Knežević i navodi kako bi, da je znao da je ona ranije bila i u HSS-u i HDZ-u, razmislio bi li je kandidirao.
– Ništa, želim im sve najbolje i da rade onako kako sam i ja radio sve ove godine i napravio mnogo dobrih stvari za naše mjesto – poručuje ‘pobjednicima’.
Da stvar bude zanimljivija, Radovan Knežević i još četiri sumještana početkom listopada ove godine demonstrativno su napustili SDP zbog nezadovoljstva vodstvom. Naš izvor iz Bakovčica, blizak SDP-u, kaže kako mu ne bi bilo čudno da je ovo bila unaprijed osmišljena akcija da se pokuša smijeniti Kneževića.
– Ne mogu govoriti o tome jer ne znam. Znam tek da mi je Mirjana Sočev prišla prije godinu dana sa željom da bi željela raditi i uključiti se u rad za dobrobit mjesta – navodi Knežević i dodaje kako ga je nazvala i rekla da nije znala da će se i njen zet Mario Lovnički uključiti u izbore na listi SDP-a.
Šef koprivničkog SDP-a Tomislav Golubić ističe kako je tek kasnije saznao da SDP ima Bakovčice i da Knežević više nije predsjednik.
– Evo, ugodno iznenađenje. Baš sam se iznenadio. Čuo sam da postoje određene rodbinske veze. Ne vjerujem da je nezavisna kandidatkinja znala da će joj se zet kandidirati za SDP, jer je njegova kandidatura predana posljednjeg dana – pojašnjava Golubić koji Kneževiću ne zamjera ništa, osim što ga nije „kao čovjek“ pozvao na kavu i obavijestio da odlazi iz SDP-a da se, kako navodi, rastanu kao ljudi, a ne preko medija.
Novi predsjednik Mjesnog odbora Mario Lovnički ističe kako nije znao da će se dogoditi da će punica glasati za njega i da je to sve bilo neplanski. Mirjana Sočev ističe kako nema govora da je dala glas samo zato jer joj je zet.
– Prevagnulo je to što su me kontaktirale predstavnice seoskih udruga koje su mi rekle da je vrijeme za promjene. Nemam stvarno ništa osobno protiv Kneževića, mislim da je mnogo toga dao za Bakovčice, bio predsjednik dugih 20 godina, no sada neka bude vrijeme za mlađe – navodi Sočev.
Na činjenicu da se baš ne događa da kandidat iz jednog tabora glasa za kandidata iz drugog kaže: “Eto, za sve postoji prvi put”.
Dodajmo kako je na izbore u Bakovčicama izašlo 162 birača, a Kneževićeva nezavisna lista dobila je 86 glasova, dok je za ekipu okupljenu oko SDP-ove koalicije glasalo 76 mještana. (ib)
FOTO: DUBRAVKO VUTUC