KAKAV PATENT Policija otkrila dosad neviđenu metodu krađe plina, ‘izumitelj’ kazneno prijavljen

Kako je jutros priopćila Policijska uprava, "provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 70–godišnjak s koprivničkog područja od 1. siječnja do 31. prosinca prošle godine postavio magnet na plinomjer"


Autor: podravski.hr — 16.01.2019. / 8:27 Aktualno

Ilustracija / Odčitanje plina u Koprivnici (fotografija nema veze s događajem iz teksta)

Policija i poduzeće Koprivnica plin otkrili su prevaranta koji je posebnom metodom tijekom prošle godine uspio ukrasti plin vrijedan najmanje 30.000 kuna.

Kako je jutros priopćila Policijska uprava, “provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 70–godišnjak s koprivničkog područja od 1. siječnja do 31. prosinca prošle godine postavio magnet na plinomjer instaliran na kućnu plinsku instalaciju te uređaj nije registrirao stvarnu potrošnju plina”.

Time su poduzeća Koprivnica plin i Koprivnica opskrba oštećena za više desetaka tisuća kuna, a protiv muškarca policija je podnijela kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Inače, riječ je o dosad neviđenoj metodi krađe plina na koprivničkom području. Magnet koji se postavi na plinsko brojilo značajno usporava rad tog mjernog uređaja pa on na koncu prikazuje osjetno manju količinu potrošenih kubika od stvarne. (rm)

FOTO: ARHIVA