KAKAV PEH Mladić se s novim audijem vraćao iz Njemačke pa u mraku doživio užasnu nesreću

U prometnoj nesreći nastala je velika šteta na skupocjenom automobilu, dok je jelen od siline udarca odmah uginuo


Autor: podravski.hr — 17.12.2018. / 15:55 Aktualno

Skupocjeni automobil jako je oštećen

Vozač audija A6 prošli je tjedan oko 23.20 sati na Podravskoj magistrali između Đurđevca i Budančevice naletio na velikog jelena. U prometnoj nesreći nastala je velika šteta na skupocjenom automobilu, dok je jelen od siline udarca odmah uginuo. Dodatni peh za vozača (39) je činjenica da je tek kupio skupocjeni audi kojim se u Osijek vraćao iz Njemačke.
– Auto sam pronašao u Njemačkoj i ovo mi je bila prva vožnja. S njim sam prošao tog dana oko 700 kilometara, a sudbina je htjela da 150 kilometara od kuće naletim na jelena. Iako je na autu šteta velika, najvažnije je da sam u naletu prošao bez ozljeda – rekao nam je šokirani vozač odmah nakon nesreće.
Policijskim očevidom nije utvrđena odgovornost vozača za nesreću pa će moći zatražiti odštetu od osiguravajuće kuće.
– Vozač nije bio pod utjecajem alkohola. Uginulu divljač preuzeo je nadležni lovnik – navodi u svom priopćenju koprivnička Policijska uprava.

Jelen je od siline udarca na mjestu uginuo

Na tom dijelu Podravske magistrale lovište je u nadležnosti Lovačke udruge Zeko iz Kalinovca, a naleti na divljač učestala su pojava. U proteklih šest mjeseci Udruga je primila čak deset odštetnih zahtjeva.
– Možda je brojka naleta još veća jer ima slučajeva u kojima divljač ne ugine, a takve zahtjeve primamo naknadno. Dobro je da je došlo do promjena načina financiranja polica osiguranja u koju su se uključile i Hrvatske ceste, Ministarstvo poljoprivrede i Hrvatski lovački savez pa se nastale štete mogu namiriti iz tih polica i neće dodatno teretiti našu Udrugu – kaže Marijan Horvat, predsjednik Lovačke udruge Zeko.
Nedavno smo pisali i o vozaču koji je lani u studenom automobilom naletio na golemog vepra kod Koprivnice pa će, prema nepravomoćnoj presudi, dobiti oko 23.000 kuna odštete. Veći dio iznosa, prema presudi, isplatit će mu Lovačka udruga, a manji Hrvatska osiguravateljska kuća.
Prema tužbi, Ivica iz Đelekovca lani u studenom oko 17.25 sati upravljao je automobilom renault megane državnom cestom između Đelekovca i Koprivnice označenom prometnim znakom ‘divljač na cesti’ kad je odjednom ispred njega iz mraka izletio ogromni vepar. Nalet se nije mogao izbjeći premda nije vozio brzo. (db)

Skršeni audi na Podravskoj magistrali

FOTO: DARKO IMBRIŠA