KAKAV ŠOK Branko je Anu samo načas ostavio, a kad se vratio, uslijedilo je veliko iznenađenje

- Kad je odlazio, rekao mi je: Ako zazvoni, ti motaj. I ja sam motala. Sve dok nisam 'izmotala' grdosiju na obalu - rekla je Ana Jurenec


Autor: podravski.hr — 18.11.2017. / 22:00 Aktualno

Koprivnički supružnici Ana i Branko Jurenec

Ana i Branko Jurenec iz Koprivnice zajedno odlaze u ribolov već godinama. Dok Branko peca, Ana uživa u prirodi i miru rijeke Drave. Brankova zadaća je da ulovi ribu, a nakon toga nastupa Ana koja sve to pretvori u prave riblje specijalitete. Ipak, prije nekoliko tjedana, kad su bili na ribolovu na Dravi kod Legrada, uloge su se malo promijenile.
– Došli smo kao i svaki put, ja sam razvukao flaks i otišao kod prijatelja malo niže koji je također lovio ribu. Kazao sam Ani da pripazi nekoliko minuta na štapove, no malo sam se ipak dulje zadržao kod pajdaša. Kad sam se vratio, imao sam što vidjeti. Ana je sama izvukla šarana od osam kilograma! Bio sam u šoku – ispričao nam je Branko.
Ana pak kaže kako nikad u životu nije upecala tako veliku ribu. – Kad je odlazio, rekao mi je: Ako zazvoni, ti motaj. I ja sam motala. Sve dok nisam ‘izmotala’ grdosiju na obalu. Pokušala sam ga zvati, no nije me čuo pa mi nije preostalo ništa drugo nego da se sama obračunam s ribom. Ili će riba povući štap u vodu ili ja ribu na obalu – rekla je Ana.

 

Ana Jurenec sa šaranom kapitalcem kojeg je sama izvukla iz Drave

 

Kako kaže, štap nije mogla izvaditi iz postolja pa je flaks namotavala polako. Najveći joj je problem bio, kad je već ribu dovukla do obale, staviti je u podmetač.
– Nije to sve dugo trajalo, ali bome sam se namučila. A što sam drugo mogla, Branka nije bilo, riba se ulovila, pa sam napravila ono što sam mislila da trebam, a to je bilo dobro – objasnila je Ana.
Iako u ribolov oduvijek idu zajedno, Branko kaže da je zanijemio dok se vratio. – Bio je to prizor za pamćenje. Čak niti meni ne bi bilo lako tako veliku ribu izvući iz Drave, a izgleda da je Ana to napravila kao od šale. Rekli su mi kasnije drugi ribiči da imam jaku ženu ako je to sve sama uspjela napraviti – pohvalio se Branko te rekao da će ga sada drugi ribiči zafrkavati da mu je supruga bolji ribolovac od njega. (sm)

FOTO: NIKOLA WOLF I PRIVATNI ARHIV