Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Kakav ulov! Franjo je ribičku godinu otvorio na najbolji mogući način!

Franjo Živko (43) iz Sigeca, naselja na području općine Peteranec, prošlog tjedna imao je svoj prvi ovogodišnji kapitalni ulov. Na rijeci Dravi nedaleko od Sigeca ulovio je smuđa teškog četiri kilograma.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Ova zima nije mi baš previše uspješna s kapitalnim ulovima. Prijašnjih godina u ovom razdoblju imao sam puno više ulova i to smuđeva teških oko pet kilograma. Iako ova zima nije tako dobro po ulovu, uživam u odlascima na Dravu bez obzira na to što ponekad baš i nije ugodno na debelom temperaturnom „minusu“ biti pokraj vode – priča nam Franjo Živko.

Franjo i njegov smuđ

Skoro stalno u ribolov ide s prijateljem Tomislavom Blažotincem s kojim se zajedno natječe i u županijskoj Spin ligi. Zimski ribolovi, ističe Franjo, ujedno su i dobra priprema za novu natjecateljsku sezonu.  

– Obojica obožavamo ribolov na grabežljivce, a možemo reći da smo i u natjecateljskom dijelu uspješni jer smo već dvije sezone prvenstvo županijske Spin lige završili na drugom mjestu – kaže Franjo Živko.   

Od malih je nogu Franjo strastveni ribič. Život bez ribolova, ističe on, nezamisliv mu je, i to isključivo na rijeci Dravi.

– Odrastao sam uz Dravu pa je logično da je ribolov moj stil života. Svaki slobodan trenutak koristim za odlazak na Dravu, a još kad se ulovi i kakav kapitalac, za mene nema veće sreće. Nadam se da će ova godina na kraju biti dobro s ulovima te da ću zajedno s Tomislavom biti uspješan i u novoj natjecateljskoj sezoni Spin lige – kaže Franjo Živko.

FOTO Tomislav Blažotinec

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI