KAKAV ULOV NA JEZERU Srce je tuklo k’o ludo, ribički štap svinut k’o šiba. A onda – veliko iznenađenje…

Robert Čapek redovito dolazi na jezero i rijetko ode bez ulova. No, ovaj nemalo se iznenadio


Autor: podravski.hr — 11.11.2017. / 6:58 Stil

Robert Čapek sa svojim otpornim štapom

Robert Čapek iz Križevaca posljednjih je tjedana gotovo neprestano na vodi. No, nedavni ulov posebno ga je iznenadio. Na jezeru Čabraji ulovio je, ni manje ni više, kapitalca – demižon vina!
– Teško je opisati onaj trenutak kada varalica stane, slijedi kontra i mukotrpno izvlačenje, slijedi nagađanje je li štuka, som, veliki som, kapitalac na grizu – opisao je Robert Čapek osjećaje u sekundama prije otkrivenja što mu je na udici, kapitalac demižon.
– Osim kapitalnih riba, naše jezero obiluje kapitalnim primjercima graševine – kroz smijeh je rekao kasnije R. Čapek uz napomenu da fotografije nastale na jezeru nisu nikakve fotomontaže te je pozvao vlasnika izgubljene petlitrenke da se javi pa mogu i nazdraviti.
– Flaša je zatvorena čepom i vino se valjda možda malo pomiješalo s vodom pa nismo pili. Tko zna, možda je vrhunsko – našalio se Robert Čapek koji na Čabraje redovito dolazi i rijetko odlazi bez ulova. Do sada se mogao pohvaliti s više primjeraka šarana od po 10 i više kilograma. Od nedavno je počeo koristiti drugačiju metodu pecanja, tzv. feeder tehnika. Upravo tom je upecao i svoju prvu demižonku. (go)

Sretni ribič ulovio je kapitalan primjerak petlitrene graševine

FOTO: PRIVATNI ARHIV