Kako će izgledati nastava od kuće: Što s učenicima koji nemaju internet i tablete?

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ministrica Blaženka Divjak za Jutarnji.hr u detalje je objasnila kako bi trebala izgledati nastava od kuće koja kreće od ponedjeljka i tako najmanje sljedeća dva tjedna. Podsjetimo, Vlada je odluku o prekidu nastave donijela zbog situacije s koronavirusom Covid-19, a osim škola nema ni jaslica, vrtića i fakulteta.

Kako će izgledati nastava za niže razrede od 1. do 4., kako za više?

Za niže razrede bit će putem televizijskog kanala HRT3. Viši razredi osnovne, ali i srednje škole imat će online nastavu putem računala i tableta. Učenici 5. i 7. razreda koji sudjeluju u kurikularnoj reformi (Škola za život) i kojima je Ministarstvo obrazovanja nabavilo tablete, te će uređaje moći odnijeti doma.

Hoće li sve biti tehnički omogućeno do ponedjeljka?

Mora. Nastavnici se povezuju u virtualne zbornice, ravnatelji u Loomenu razmjenjuju informacije s Ministarstvom, a razrednici učenika viših razreda osnovnih škola te srednjoškolaca organiziraju virtualne razrede u kojima će se održavati virtualna nastava za taj razred. Nastava ide putem sustava Carnet (Teams, Yammer, Moodle…)

Je li izgubljena školska godina?

U ovom trenutku ne.

A državna matura, upisi u srednje škole i fakultete?

Nastavljaju se pripreme za sve navedeno. Nitko to ne dovodi u pitanje.

Što s djecom koja nemaju kamo?

Škole neće biti zatvorene, ali se u njima neće odvijati nastava. Nastavnici dolaze na radno mjesto, a djeca mogu tamo boraviti.

Što s djecom koja nemaju računala i internet?

Moraju im se osigurati, a svima koji nemaju internet osigurat će se besplatne SIM internet kartice.

Hoće li biti ocjenjivanja, zadaća, testova…?

Moguće je, no ocjenjivanja ne bi smjelo biti.

Kako to izgleda pogledajte OVDJE!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI