“Kako će mojoj djeci bit’ bolje kad nemam novca da ih odvezem u školu!?”

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Zorica Božek iz koprivničke Starogradske ulice požalila se kako od početka ove školske godine nije dobila naknadu za putne troškove za prijevoz svoje troje djece u COOR Podravsko sunce.

– Užasno sam ljuta jer nas zavlače od rujna. Prvo su rekli da ćemo dobiti novac krajem listopada, onda su obećali početkom prosinca, pa da će stići ovog ponedjeljka… Novca još uvijek nema, kad god zovem u Podravsko sunce, oni kažu da nemaju ništa s tim, kad zovem u Zagreb u ministarstvo, tamo nitko ništa ne zna ili se nitko ne javlja – veli Zorica.

Kaže kako niti jedan roditelj koji sam vozi djecu u školu nije dobio putne troškove, a nekima, poput nje, svaka je kuna dobrodošla.

Majka Zorica Božek

– Više ne znam što da radim, auto ne ide na papir, trebam novac za gorivo. Već sam posudila novac i od obitelji i od prijatelja, a to nije rješenje. Kad sam rekla da ne mogu više djecu voziti u školu, onda mi Centar za socijalnu skrb kaže da će mi uzeti djecu – rekla je Zorica.

Zorica dobiva nešto manje od 300 kuna mjesečno, a to je za nju velik iznos jer prima socijalnu pomoć od 2400 kuna i dječji doplatak.

– Više ne znam što da radim. I drugi su roditelji ljuti, djeca moraju ići u školu, a država se tako ponaša prema nama. Svaku kunu odvajam da bi mojoj djeci bilo bolje, a kako će im biti bolje kad ih ne mogu odvesti u školu – zapitala se Zorica.

Radmila Popović, ravnateljica Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce, kaže kako je zapelo u Ministarstvu znanosti i obrazovanja koje plaća putne troškove.

– Informacije koje ja imam kažu da će isplata krenuti u petak, jer su uvodili novu aplikaciju pa je zato sve to potrajalo neuobičajeno dugo. Svi roditelji dobit će zaostatke i dalje bi isplata trebala ići redovito – kazala je ravnateljica Radmila Popović.

FOTO Dubravko Vutuc

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI