Kako je Janko, umjesto na ražnju, završio kao obiteljska maza!

Obitelj Kralj ima neobičnog kućnog ljubimca, janje, koje, poput pasa, na dvorišnim vratima dočekuje goste, ali i zabavlja usputne prolaznike. Miro Kralj uzgajao je ovce, a jedna od njih odbacila je janje koje su odlučili othraniti njegovi unuci Fran, Noa i Erik.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Dok je janje bilo malo, svakodnevno su ga hranili bočicom za male bebe i nije mu trebalo puno vremena da prihvati takav način sisanja. Uspjeli su ga othraniti, a vrlo brzo dobio je i svoje ime, Janko. Sad je Janko postao njihova maza i uživaju u igri s njim, a jako mu se veseli i najmlađa unučica Pia – priča nam Miro Kralj.

Janko je bio blizu sudbine koju doživi većina muške janjadi te završi na nečijem ražnju, ali Janko je i djedu Miri prirastao srcu pa više uopće ne razmišlja o njegovoj prodaji. Odlično se slaže i sa psima koji su također kućni ljubimci Kraljevih, a od njih je naučio i dočekivati goste.

– Kad god netko dođe k nama ili prolazi uz kuću Janko mekeće pa ako zakažu psi, tu je on da nam da znak da nam je netko došao u posjet. Sad i zbog njega moramo paziti da zatvaramo dvorišna vrata jer obožava istrčati na ulicu i maziti se s prolaznicima – kaže Miro Kralj.

Fran ističe kako je zajedno s braćom bio uporan u namjeri da zadrže Janka te da postane njihov kućni ljubimac.

– Obećali smo djedu da ćemo paziti na svaki detalj samo kako bi Janko imao potrebnu ljubav i on nas od prvog dana doživljava kao zamjensku mamu. Obožavamo životinje i baš nam je fora to što je Janko zapravo naš kućni ljubimac. On se ne odvaja od nas i uživa u igri s nama te nas prati na svakom koraku – kaže Fran Kralj.

FOTO Dinko Borozan

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI