Kako je jedna kapelica ujedinila čitavo mjesto: Valjda će mladi to znati cijeniti

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Mještani ludbreškog prigradskog naselja Hrastovsko pokazali su da imaju sloge i zajedništva te su udruženim snagama sami obnovili kapelicu koja je godinama bila ruglo mjesta.

Kapelica Krista Kralja, nakon godinu dana radova, danas izgleda potpuno drukčije te može biti na ponos mjesta.

– Pomažemo tko koliko stigne, eto, ja sam se ponudio u ovim građevinskim stvarima jer mi je to struka. Kada sam vidio da se uključilo cijelo selo, vrlo sam rado pomogao i dao svoj doprinos ovoj akciji – rekao je Drago Novota, kojega smo zatekli na „gradilištu“ kapelice Krista Kralja.

Da se u ovu hvalevrijednu akciju uključilo cijelo selo potvrdila nam je i Brankica Kovaček, predsjednica Mjesnog odbora Hrastovsko.

Da se u ovu hvalevrijednu akciju uključilo cijelo selo potvrdila nam je i Brankica Kovaček

– Mještani su pomagali dobrovoljnim prilozima. Velečasni Gložinić pomogao je oko stolarije, a župnik Đurkan oko sanacije tornja. U akciju su se uključili i nogometaši NK Zadrugara koji su pomogli u radovima. Udruga žena uređivala je okoliš. Naravno, malo je uskočio i Grad i Mjesni odbor te smo prikupili oko 75.000 kuna. Mogu reći da sam vrlo zadovoljna odazivom. Ova kapelica, koja je u našem mjestu oko 70 godina, bila je na korak do rušenja – objasnila je Brankica Kovaček i najavila da bi uskoro mogao biti i završetak radova i svečano otvorenje.

– Kada radovi budu gotovi, opet ćemo staviti kip Krista Kralja u kapelicu koji je sklonjen u kapelu svete Ana kako ne bi propao zajedno s kapelicom. Eto, radovi su pri kraju i sada stiže nova ograda, koju je pak financirao naš sumještanin Dubravko Gotić, a završetak će biti uređenje okoliša – objasnila je Brankica Kovaček koja se nada da će mlađe generacije znati cijeniti ovaj pothvat koji je ujedinio selo.

– Na njima je da kapelicu održavaju i da je koriste. Možemo reći da smo mi svoj posao odradili, a siguran sam da će i mlađi to znati cijeniti – zaključila je Brankica Kovaček.

FOTO Dubravko Vutuc

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

  • Pročitaj sljedeće...

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI