Kako je Luka iz Đurđevca pobijedio HRT: Nije plaćao pristojbu – prošao bez kazne

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Rijetki su ovakvi slučajevi u pravosudnoj praksi. Đurđevčanin Luka, oslobođen je optužbe da se koristio odjavljenim televizorom i tako ne mora platiti 1000 kuna kazne koja ga je prema zakonu o Hrvatskoj radioteleviziji očekivala. Presudom đurđevačke stalne službe Općinskog suda u Koprivnici, odbijena je optužba protiv Đurđevčanina kojeg je HRT preko odvjetničkog ureda tužio da je 13. siječnja 2016. godine otkriven u nezakonitom gledanju: televizora!

Razlog odbijanja optužbe je banalan: odvjetnički se ured ‘zeznuo’, a đurđevačkog su negdašnjeg pretplatnika tužili nakon nastupa zastare prekršajnog progona.

“Ispitujući optužni prijedlog sud utvrđuje kako je protekom tri godine od danqa kada je prekršaj počinjen nastupila apsolutna zastara prekršajnog progona  (…) slijedom čega je optužba protiv okrivljenog odbijena jer apsolutna zastara predstavlja okolnost koja isključuje prekršajni progon” – objasnio je u presudi sudac Stalne službe u Đurđevcu Dario Kuzmić, objašnjavajući kako je prekršaj koji je utvrđen njegovom sugrađaninu počinjen nakon 1. lipnja 2013. godine i tako ušao “u režim prekršajnog naloga” prema kojem apsolutna zastara ističe tri godine od počinjenog prekršaja.

Presuda je nepravomoćna, a HRT kao nezadovoljna strana može se žaliti na nju.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI