KAKVA BLAMAŽA Hrvatsku zastavu HSS-ovci postavili naopačke i sramotu objavili na internetu

Županijski šef stranke i saborski zastupnik Mladen Mađer fotografirao se u društvu načelnika Koprivničkog Ivanca Marija Švegovića i još desetak članica i članova uz hrvatsku zastavu s grbom HSS-a okrenutu - naglavačke


Autor: podravski.hr — 20.09.2018. / 19:26 Aktualno

Sporna zastava ukrašena je grbom HSS-a i sva išarana natpisima

HSS Koprivničko-križevačke županije objavio je na svojim službenim internetskim stranicama vijest o tome kako je oko 400 njegovih članova u nedjelju sudjelovalo na tradicionalnom stranačkom hodočašću u Mariju Bistricu i tom se objavom pristojno izblamirao.
Županijski šef stranke i saborski zastupnik Mladen Mađer fotografirao se u društvu načelnika Koprivničkog Ivanca Marija Švegovića i još desetak članica i članova uz hrvatsku zastavu s grbom HSS-a okrenutu – naglavačke.
Na zastavi plavi-bijeli-crven ispisan je HSS-ov slogan „Vjera u boga i seljačka sloga“ te oznaka da je autor cijelog tekstilnog uratka općinska organizacija HSS-a iz Kloštra Podravskog kod Đurđevca.
Budući da je i grb okrenut naopačke, izgleda kako je, umjesto HSS-a, riječ o organizaciji SSH. Tko zna, neupućeni čitatelj te vijesti mogao bi pomisliti da se radi o Sindikatu strojovođa Hrvatske.
A ako bi se tko baš naljutio na ovakvo nagrđivanje hrvatske zastave, mogao bi podnijeti prijavu po članku 349. Kaznenog zakona, u kojemu piše: Tko javno izvrgne ruglu, preziru ili grubom omalovažavanju Republiku Hrvatsku, njezinu zastavu, grb ili himnu, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine. Nije to, znači, zafrkancija. (hš)
FOTO: HSS KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE