KAKVA PREVARANTICA Jadnoj baki uvalila ‘deku koja liječi sve bolesti’ i uzela joj svu ušteđevinu

Bolnica vam šalje deku, morate je platiti 10.000 kuna - rekla je naivnoj starici


Autor: podravski.hr — 06.07.2018. / 14:26 Crna kronika

Ilustracija / Baka isprva prevaru nije prijavila zbog sramote u selu

Emina (34) iz Pitomače na posebno je drzak način prevarila baku Magdu iz okolice Koprivnice. Nakon telefonskog poziva, Emina je u poslijepodnevnim satima došla u Magdin dom. Nije joj se predstavila, već je rekla da je “doktorici dužna 10.000 kuna” te da joj bolnica šalje deku koju mora platiti.
Emina je baki Magdi, naime, podvalila deku koja u sebi ima ‘čudnovata’ zrnca koja liječe sve bolesti. Uvjerila je Magdu da se tom dekom mora zamatati dva tjedna i da nakon toga mora ići doktorici kojoj treba reći sve o svojem zdravstvenom stanju. Znala je Emina da je to najobičnija deka koja vrijedi manje od 100 kuna, no Magda joj je povjerovala i platila joj 3000 kuna i 100 eura. Dala joj je svu ušteđevinu koju je imala.
– Kada sam otkrila da sam prevarena, bojala sam se prijaviti policiji kako ne bih bila ismijana u selu – ispričala je na suđenju prevarena Magda i prepoznala Eminu kao osobu koja joj je prodala deku.
Dodala je kako je kasnije saznala da je Emina na isti način prevarila ženu koja živi u istoj ulici kao ona te jednog starijeg muškarca iz drugog sela.
U međuvremenu je prevarena baka Magda preminula, no prevarantica Emina je ipak otkrivena i nakon policijske kaznene prijave te podignute optužnice u travnju prošle godine osuđena na koprivničkom Općinskom sudu.
Sutkinja Lidija Vuljak osudila ju je na osam mjeseci uvjetnog zatvora i naredila joj da u roku od pola godine kćerki i sinu prevarene Magde, kao zakonskim nasljednicima, isplati 3700 kuna koliko je prevarom zaradila. Kako Emina to nije učinila u zadanom roku, Općinski sud je pokrenuo postupak za opoziv uvjetne osude prema kojem je Emini prijetilo osam mjeseci iza rešetaka.
Zbog toga je prevarantica ovih dana brže-bolje skupila novac i uplatila, a sudu dostavila potvrdu o plaćanju tako da je sud sukladno tome ukinuo opoziv izrečenog uvjeta. (ke)
FOTO: ILUSTRACIJA