KAKVA SCENA Konj, potrgana kola, psi i neobičan par pod pratnjom policije

U prometnoj nesreći dvije su osobe ozlijeđene


Autor: podravski.hr — 27.01.2018. / 20:46 Crna kronika

Nakon nesreće konjska zaprega imala je posebnu policijsku pratnju

Konačno su poznate sve okolnosti nesvakidašnje prometne nesreće na Podravskoj magistrali u Borovljanima kod Koprivnice oko 19.40 sati u kojoj su dvije osobe ozlijeđene.
Upravljajući kiom koprivničkih oznaka u smjeru Vlaislava, vozač (42) naletio je na neosvijetljenu konjsku zapregu kojom je u istom smjeru upravljala 35-godišnja žena. Bila je pod utjecajem alkohola od 0,45 promila.
Na zaprezi su se vozila još dvojica muškaraca, 38-godišnjak koji je bio pod utjecajem alkohola od 2,03 promila, i 64-godišnjak za kojeg službeno alkoholiziranost nije potvrđena.
Iznenadni nalet automobila prepolovio je prikolicu zaprege. Slama s prikolice poletjela je zrakom, stražnji dio izbačen je s kolnika zajedno s daskama, a putnici su doslovno razbacani i popadali na kolnik. U bolnicu su nakon nesreće vozilom hitne pomoći prebačeni suvozači, no ozljede im ipak nisu bile preteške, već su se samo ‘kvalitetno’ natukli i izgrebli.
Nakon nesreće dogodio se nesvakidašnji prizor. Kako nisu mogli dopustiti da oštećena konjska zaprega bude u prometu, policajci su zaustavili promet Podravskom magistralom, a povorka sastavljena od ‘vozačice’, koja je usput rečeno imala 0,45 promila, nekog mladića, konja s prepolovljenom zapregom i dva psa od mjesta nesreće imala je specijalnu policijsku pratnju do romskog naselja u Vlaislavu. Promet je tih desetak minuta bio prekinut.
Vozačica je zaradila prekršajnu prijavu zbog neosvijetljene zaprege, a vozač automobila kia zbog neprilagođene brzine. (ke)
FOTO: NIKOLA WOLF