Kamp u Kampusu: Događaj koji okuplja različite proizvođače i ponuđače hrane

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Projekt Food Tech Camp, odnosno fuzija tehnologije i tradicije u kulinarstvu i proizodnji hrane, održan je danas u prostorijama Enter Koprivnica. Projekt je financiran od strane Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu.

– Događaj koji okuplja različite proizvođače i ponuđače hrane, nutricioniste, biotehničare te ih povezuje s OPG-ovcima kako bi se stvorile nove ideje i projekti. Bit će dosta prodavača, dolaze nam većinom iz naše županije, no jedan prodavač je iz Samobora koji je novi Startup, a proizvodi male klice za konzumaciju hrane – kazala je Aldijana Matić Horvat, direktorica Enter Koprivnica.

Sam projekt prikazat će različite kombinacije spoja informacijske tehnologije i klasične proizvodnje poljoprivrednih prozvoda, odnosno pokrit će teme ICT-a u poljoprivredi, novih poslovnih modela u proizvodnji hrane, 3D printanja hrane, superfoods, kao i craft pivovarstva.

Prema riječima Ksenije Ostriž, zamjenice gradonačelnika izuzetno je važno organizirati događaj koji potiče razvoj poduzetništva u proizvodnji hrane, ali i organizirati edukacije za ljude koji se bave hranom, pa time mogu vidjeti neke nove trendove, ali i nove iskorake.

Tijekom ove godine Grad je pokrenuo nekoliko aktivnosti vezanih uz koprivnički plac, a to je Smutek i Podravski ceker.

– Projekt bi ljudima trebao biti zanimljiv, osobito dio sa Startup projektima koji se bave nekim novim vrstama hrane – istaknula je Ostriž.

FOTO Iva Šandrovčan

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI