Projekt Food Tech Camp, odnosno fuzija tehnologije i tradicije u kulinarstvu i proizodnji hrane, održan je danas u prostorijama Enter Koprivnica. Projekt je financiran od strane Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu.
– Događaj koji okuplja različite proizvođače i ponuđače hrane, nutricioniste, biotehničare te ih povezuje s OPG-ovcima kako bi se stvorile nove ideje i projekti. Bit će dosta prodavača, dolaze nam većinom iz naše županije, no jedan prodavač je iz Samobora koji je novi Startup, a proizvodi male klice za konzumaciju hrane – kazala je Aldijana Matić Horvat, direktorica Enter Koprivnica.

Sam projekt prikazat će različite kombinacije spoja informacijske tehnologije i klasične proizvodnje poljoprivrednih prozvoda, odnosno pokrit će teme ICT-a u poljoprivredi, novih poslovnih modela u proizvodnji hrane, 3D printanja hrane, superfoods, kao i craft pivovarstva.

Prema riječima Ksenije Ostriž, zamjenice gradonačelnika izuzetno je važno organizirati događaj koji potiče razvoj poduzetništva u proizvodnji hrane, ali i organizirati edukacije za ljude koji se bave hranom, pa time mogu vidjeti neke nove trendove, ali i nove iskorake.
Tijekom ove godine Grad je pokrenuo nekoliko aktivnosti vezanih uz koprivnički plac, a to je Smutek i Podravski ceker.

– Projekt bi ljudima trebao biti zanimljiv, osobito dio sa Startup projektima koji se bave nekim novim vrstama hrane – istaknula je Ostriž.
FOTO Iva Šandrovčan