Kao svake noći, stavio je jaknu na motor ispod haube. Da se ne zamrzne. Ujutro je upalio i krenuo…

Požar su kasnije ugasili pripadnici križevačke Javne vatrogasne postrojbe


Autor: podravski.hr — 28.02.2018. / 18:50 Aktualno

Ilustracija / Motor je prilično uništen u požaru

Kao i svake hladne zimske noći, dok zeko traži svoju mater, mladić (28) iz Lemeša Križevačkog dobro je zabundao svoga renaulta megana. Podigao je haubu i staru jaknu prebacio preko motora limenog ljubimca. Vakula je najavio sibirske minuse i ozbiljno se bojao da mu se nešto u motoru ne zamrzne.
Jučer ujutro, oko 6.50 sati, posebno mu se žurilo. Sjeo je u automobil, kresnuo otprve i uputio se državnom cestom D-41 prema Križevcima. Desetak minuta kasnije, odjednom je primijetio kako gusti dim suklja ispod poklopca motora.
– Jakna! Zaboravio sam izvadit’ jaknu – sigurno je povikao dok je naglo zakočio i snijegom pokušavao ugasiti požar koji je prijetio da proguta cijeli automobil.
Požar su kasnije ugasili pripadnici križevačke Javne vatrogasne postrojbe. Policija je obavila očevid i izvještaj će proslijediti mjerodavnom Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru, priopćila nam je jutros Dijana Žagar, voditeljica službe za komuniciranje Policijske uprave u Koprivnici. Vlasnik automobila kaže da je šteta na motoru sigurno najmanje 7000 kuna.
Pouka za kraj: kad ovih dana ujutro krenete na posao, obvezno se dobro obucite, a vašeg limenog ljubimca obvezno – svucite. (rm)
FOTO: ILUSTRACIJA