Kaos kod liječničke ordinacije: Zbog premalo mjesta auti stoje nasred ceste

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U Kloštru Vojakovačkom, križevačkom prigradskom naselju, mještani su nas upozorili kako ispred ordinacije tamošnje liječnice opće prakse ne postoji adekvatno parkiralište te pacijenti parkiraju na cesti, što je vrlo opasno. Naime, radi se o dijelu ceste na kojem je uzbrdica i loša vidljivost, a često se moraju zaobilaziti parkirana vozila te prelaziti na drugu stranu ceste. Posebno je opasno u zimsko vrijeme kada su kolnici skliski.

Nominalno, tamo postoji parkiralište namijenjeno pacijentima, no ono nije uređeno te je maleno, a ako se uzme u obzir da ima i mještana koji parkiraju na tom dijelu, očigledno je kako trenutno rješenje nije adekvatno te je cijela situacija opasna i mogla bi se dogoditi nesreća.

Sama prometnica u nadležnosti je Županijske uprave za ceste Koprivničko-križevačke županije, a za komentar i eventualno rješenje problema pitali smo predsjednika mjesnog odbora Josipa Večenaja koji kaže kako zna za problem i apelira na kulturu parkiranja te tvrdi kako bi parkiralište bilo dovoljno kada se tamo ne bi parkirali stanari susjednih kuća.

– Tamo se, osim ordinacije, nalaze i stanovi i kuće i oni koji tamo žive koriste parkiralište namijenjeno za pacijente i tu nastaje najveći problem, posebno dok se parkira kombijima i većim vozilima koja zauzimaju puno mjesta. Inače, za potrebe ordinacije i pacijente dovoljno je mjesta, ali nažalost je problem s kulturom parkiranja i općenito kulturom ljudi. Ne znam kako bismo tome stali na kraj, ne možemo staviti znak zabrane parkiranja na parkiranje, a i tko će tamo pisati kazne. Svakako ćemo se čuti s Gradom ako postoji mogućnost da se nešto dodatno napravi, a za sada možemo apelirati na mještane da se parkiraju u svojim dvorištima kako bi bilo dovoljno mjesta za sve koji dolaze u ordinaciju – rekao nam je predsjednik Mjesnog odbora Josip Večenaj.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI