KAOS NA KOLODVORU Vlak s učenicima krenuo za Varaždin pa se bez objašnjenja vratio u Koprivnicu

Brzi vlak za Zagreb kasnio je 53 minute u dolasku, putnički vlak za Zagreb, koji je trebao stići nakon njega, kasnio je 40-ak minuta, a vlakovi čiji su dolasci pisali na obavijesnim ekranima uopće nisu stizali


Autor: podravski.hr — 07.03.2013. / 16:13 Aktualno

KOPRIVNICA – Učenici srednjih škola u ponedjeljak navečer sjeli su na vlak za Varaždin na koprivničkom kolodvoru i otišli prema svom odredištu. Za nekoliko trenutaka ponovno su stigli na mjesto polaska.
Vlak prepun zbunjenih školaraca vratio se na kolodvor, samo na drugi kolosijek. Istovremeno, drugi vlak, koji je išao prema Križevcima, nije bio jasno označen niti na mjestu gdje je trebao biti. To je samo jedan od detalja kaosa koji je u ponedjeljak navečer vladao na koprivničkom željezničkom kolodvoru.
Brzi vlak za Zagreb kasnio je 53 minute u dolasku, putnički vlak za Zagreb, koji je trebao stići nakon njega, kasnio je 40-ak minuta, a vlakovi čiji su dolasci pisali na obavijesnim ekranima uopće nisu stizali. Nekoliko zbunjenih putnika provjerilo je točnost informacija na ekranu s informacijama u zgradi kolodovora, iznad blagajne. Tamo je pisalo posve drukčije.
Uz jednu otvorenu blagajnu i dugačak red putnika, nitko nije mogao doći do potrebnih informacija. Do 20.23 sata vlakova još nije bilo, iako su trebali stići prije gotovo sat vremena. S druge strane, do tog vremena više nije bilo niti djelatnice na šalteru jer je radno vrijeme blagajne završilo. Sve ovo dogodilo se u samo jednoj večeri, u manje od sat vremena.
Iz HŽ-a odgovorili su nam kako se to dogodilo zbog zatvaranja Glavnoga kolodvora u Zagrebu te se ispričali svim putnicima na neugodnostima koje su doživjeli.
Izvještava: Goran Obran
Na fotografiji: putnici u ponedjeljak navečer nisu znali koji vlak vozi u kojem smjeru