KAOS NA MEDIJSKOM Gradski Odbor za visoko obrazovanje ograđuje se od sveučilišta

Dr. Nada Zgrabljić Rotar, koja je bila nositeljica kolegija Uvod u medije i Pisanje vijesti, nakon prvog semestra napustila je koprivničko Medijsko sveučilište


Autor: podravski.hr — 05.03.2013. / 9:35 Aktualno

KOPRIVNICA – Kaos na Medijskom sveučilištu – otprilike tako mogla bi glasiti trenutačna situacija oko visokoškolske ustanove koja se financira novcem koprivničkih poreznih obveznika.
Dr. Nada Zgrabljić Rotar, nositeljica dvaju kolegija na Medijskom sveučilištu u Koprivnici, naprasno je dala otkaz nakon završetka prvog semestra. Kuloarima su počele kružiti svakojake priče jer je doista neobično da tako važni predavači odlaze gotovo preko noći.
– Nema drugih razloga mojeg odlaska, jednostavno mi je bilo predaleko putovati u Koprivnicu – rekla nam je prošli tjedan dr. Nada Zgrabljić Rotar.
Dodala je kako bi željela i dalje sudjelovati u ovom koprivničkom projektu ako će to biti moguće. Dr. Zgrabljić Rotar, koja je bila nositeljica kolegija Uvod u medije i Pisanje vijesti, također je opovrgnula da na Medijskom vlada kaos.
No, činjenica je da Medijsko sveučilište ‘kuburi’ s kadrovima. Na kraju prvog semestra ostalo ih je svega 15 zaposlenih, a više je suradnika, njih 18. Da nedostaje stručnih kadrova s doktoratom, svjedoči i činjenica da se natječaji raspisuju gotovo svaki tjedan, a usred ove akademske godine trebalo bi se, prema neslužbenim informacijama, zaposliti čak deset novih ljudi.
Dodatno ulje na vatru bacio je Odbor za razvoj visokog obrazovanja u Koprivnici na čelu s dr. sc. Anom Smontarom koji se, de facto, ogradio od Medijskog sveučilišta. Taj Odbor sastavljen od eminentnih znanstvenika s doktoratima osnovalo je Gradsko vijeće Koprivnice 2011. godine, ali se nikad, sve do nedavno, nije sastao.
Prema zapisniku s tog prvog sastanka, predsjednica Odbora Smontara inzistirala je na tome da se jasno navede kako oni nisu bili informirani niti konzultirani o pokretanju Medijskog sveučilišta. Na sastanku bio je i inicijator pokretanja Medijskog sveučilišta u Koprivnici Zvonimir Mršić koji je, prema zapisniku, naglasio kako su “učinjeni neki propusti pri dovođenju i pokretanju Medijskog sveučilišta, koje ima svoje slabosti, prije svega u kadrovima”.
Na fotografiji: studenti koprivničkog sveučilišta pozorno prate nove vijesti