Kaos s parkiranjem: Na Strossu u nekoliko dana policija je napisala 33 kazne

Imam auto i gotovo mi je nemoguće naći parkirališno mjesto pored zgrade u kojoj živim – priča nam jedan od stanara u Ulici Josipa Jurja Strossmayera nedaleko od rotora i ističe kako su stanari više puta zvali prometne redare i policiju ne bi li napravili reda…

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Znaju doći, napišu kaznu, možda jedan ili dva dana bude koliko-toliko mir i onda sve ispočetka. Stanovi imaju svoja parkirna mjesta, no nedovoljno ih je s obzirom na automobile, a često se na naša obilježena parkiraju građani koji odlaze u obližnje kafiće ili pak nemaju gdje parkirati kad idu na posao  – dodaje stanar, dok je susjeda koja je prolazila kad smo s njim razgovarali dobacila kako ima unučicu i boji se prelaziti zebru.

– Parkiraju se na pločnik, često i na pješački prijelaz, pa je vozačima ponekad nemoguće vidjeti prelazi li tko zebru ili se možda uključuje auto s parkirališta na glavnu cestu – kazuje ova susjeda.

Upravo je koprivnička policija prije tjedan dana imala višednevnu akciju u tom dijelu grada. Samo na dijelu o kojem govorimo, ulazu na parkirališta s glavne ceste, napisali su 33 kazne. I to, kako navode, od 10. do 18. veljače.

– Postupali smo po dojavama građana o nepropisnom parkiranju, zato smo u tom vremenu i pojačali nadzor parkiranja u Ulici Josipa Juraja Strossmayera u Koprivnici – doznajemo od Dijane Žagar, glasnogovornice PU.

Otkrila je kako su u prekršaju po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama zatekli 33 vozila, od čega 16 vozila u prekršaju iz članka 82. (na obilježenom pješačkom prijelazu ili u blizini, ili u pješačkoj zoni), 14 vozila u prekršaju iz članka 78. (na cesti ili na mjestu koje ugrožava druge) te tri vozila u prekršaju iz članka 12. (uz prometne znakove). Neslužbeno doznajemo kako su kazne „pokupili“ čak i neki stanari obližnjih zgrada.

– U tom smo razdoblju na području grada postupili po još četiri dojave o nepropisnom parkiranju te utvrdili četiri prekršaja – ističe Žagar iz PU.

Samo u 2021. godini koprivnička policija utvrdila je 366 prekršaja nepropisnog parkiranja diljem grada, nešto i u prigradskim naseljima.

– Kako Grad Koprivnica ima oformljeno Prometno redarstvo čija je zadaća i sankcioniranje nepropisnog parkiranja, prema Gradu Koprivnici zatražen je veći angažman prometnog redara, a policija će i dalje postupati po dojavama građana o nepropisnom parkiranju te sukladno mogućnostima, obavljati nadzor nepropisnog parkiranja – poručili su iz policije.

U Gradu Koprivnici potvrdili su nam kako su njihovi prometni i komunalni redari ove godine ispisali 20 kazni za nepropisno parkiranje. Također postoji, navode, nekoliko neregistriranih automobila na području Koprivnice koji su već duže vrijeme na jednom mjestu i nikako ne mogu utvrditi vlasnike tih vozila kako bi im naredili da ih maknu s javne površine ili parkirališta.

– Svakako najveći problem vezan uz nepropisno parkiranje javlja se oko stambenih zgrada nakon 15 sati – kazali su u Gradu Koprivnici i dodali kako se, što se tiče parkiranja u Ulici Josipa Jurja Strossmayera, njima (odjelu komunalnog redarstva op.a.) nije obratio nitko iz koprivničke policije.

– Želimo ipak istaknuti kako je prometni redar kontaktirao policijske službenike prije same izrade parkirnih mjesta kod Caffe bara Golf – ističu, a mi dodajemo kako je to bilo još prošle godine kad su napravljena tek četiri parkirna mjesta.

FOTO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI