Kaos u Đurđevcu zbog glasnog radija: Gurnuo me, prijetio je da će me ubiti. Nisam!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Đurđevčanin Vladimir Đapa (83) kazneno je prijavio svog susjeda zbog prijetnji i fizičkog napada. Susjeda s kojim je do prošle subote bio u dobrim odnosima, kaže Đapa, naljutilo je njegovo slušanje radija ispred garaže pa je došao u njegovo dvorište i napao ga.

– Moj je ritual ljeti da ujutro na klupi ispred garaže slušam prve jutarnje vijesti na radiju. Tako je bilo i u subotu i radio nikad nije preglasno pojačan. Oko 7.15 sati odjednom se u mom dvorištu stvorio susjed i odmah me počeo vrijeđati. Rekao sam mu da je radni dan i da imam pravo slušati radio u svom dvorištu – priča nam Vladimir Đapa.

Susjed je, dodaje on, vikao kako će mu razbiti radio, a kad je namjeravao ući u garažu, Vladimir mu se suprotstavio.

– Iako je fizički jači od mene i puno mlađi, stao sam na ulaz u garažu. Ruke sam stavio na njegova prsa, a onda me on tako jako primio za dlanove da mi je na jednom ostao krvni podljev. Nakon toga me odgurnuo i nogama sam strguno po klupi pa su mi ostale ogrebotine. Vikao je da će me ubiti, a ja sam mu odgovorio da ću zvati policiju i neka ode iz mog dvorišta. Kad sam spomenuo policiju, otišao je iz mog dvorišta – tvrdi Vladimir Đapa.

Nakon napada Vladimir je pozvao policiju i odlučio je podnijeti kaznenu prijavu protiv svog susjeda.

– U 83 godine nikad me nitko nije napao niti sam imao bilo kakve sukobe sa susjedima. Preko ovog napada jednostavno ne mogu prijeći i nadam se da će susjed odgovarati za prijetnje i ozljede koje mi je nanio – kaže Vladimir Đapa.

Susjed kojeg Đapa tereti za napad ističe kako je Vladimir prvo nasrnuo na njega.

– Radio je bio preglasan i to me probudilo pa sam otišao u dvorište upozoriti susjeda da ga stiša. Kad sam krenuo pogledati u garažu gdje je radio, on se digao i rukama me pokušao odgurnuti, a kako ne bi pao, primio sam ga za ruke. Nakon toga je vikao da se gubim iz njegovog dvorišta i otišao sam. Nije točno da sam ja njega napao i da sam mu prijetio da ću ga ubiti – tvrdi prozvani susjed.

FOTO Darko Imbriša

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI