Kaos u “naselju”: Bacili mu bicikl na auto – iz osvete mu razbio kuću!

Božo (30) iz Imbriovca pored Koprivnice osuđen je na godinu dana bezuvjetnog zatvora zbog cirkusa koji je priredio svojim najbližima. Detalje nemilih događaja od početka studenog 2018. godine iz dijela Imbriovca u kojem pretežno živi romska etnička manjina, koji nisu izolirani i na koje počesto upozoravaju mještani Imbrovca, otkriva nedavno objavljena presuda koprivničkog Općinskog suda.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Božo je pod utjecajem alkohola od 1,59, zbog narušenih odnosa, u kući poznanika Dominiku, njegovoj majci Daliborki i maloljetnom mu bratu prijetio da će ih ubiti i upucati puškom. Uplašeni tim riječima, Dominik je izveo svoju obitelji iz kuće poznanika i otišao. No, Božo je krenuo za njima i sustigavši ih automobilom, krenuo je na njih. Dominikov je maloljetni brat, uvidjevši to, uzeo bicikl i bacio ga na Božin auto i pritom mu razbio staklo. No, to nije bilo sve. Kako bi se Božo osvetio Dominikovu bratu i ostatku obitelji, okupio je četvoricu muških članova svoje obitelji.

Držeći u rukama drvene palice i kamenje došli su do njihove obiteljske kuće i zasuli je kamenjem te prozore porazbijali palicama. Pritom su ostala razbijena tri prozora na kući, ali najgori trenutak dogodio se kada je drvena palica pogodila maloljetnicu koja se nalazila u kući. U presudi se navodi kako je Božo jako dobro znao da se u kući nalaze Dominik, njegova majka i dvoje maloljetne djece, a uz to im je i prijetio da će ih sve ubiti. Božo je na sudu u svojoj obrani rekao kako nije u dobrim odnosima s Dominikom zato što je seksualno napadao njegove sestre. Rekao mu je da ode kući, zatim mu je došla majka kojoj je rekao da ga odvede. Zadržali su se kratko i otišli. Nakon nekog vremena, tvrdi Božo, i on je sam otišao kući, no u njegov automobil doletio je bicikl.

– Kada sam se zaustavio, vidio sam da je bicikl bacio Dominik. Nakon toga nazvao sam policiju, no policiju su prije pozvali Dominik i Daliborka – rekao je osuđeni Božo na sudu. Porekao je da je prijetio, ali i da je s članovima svoje obitelji razbio prozore na kući, za što ga se tereti.

– Prozori na njihovoj kući razbijeni su otprije. S obitelji Dominika i Daliborke neću imati nikakvog posla. Ta je obitelj problematična i spreman sam ići i na detektor laži da su moji navodi istiniti. Nisam vidio gdje se Daliborka nalazi, samo sam vidio Dominika kako mi je bacio bicikl u šajbu – rekao je Božo na sudu.

Dok su ga policajci uhitili, imao je 1,49 promila u organizmu. Možda bi sutkinja Vesna Piškorec Kuzmić i povjerovala Boži u njegovu priču, no svi pozvani svjedoci rekli su kako je bio izravni pokretač i sudionik nasilja, razbijanja kuće, prijetnji smrću. U Božinu korist samo je svjedočila njegova supruga čiji je iskaz, navela je sutkinja, uzet s rezervom zato što je riječ o bliskoj osobi zainteresiranoj za ishod kaznenog postupka, odnosno da joj suprug ne završi u zatvoru. No, Boži nitko nije mogao pomoći. Sutkinja ga je zbog prijetnje osudila na 8 mjeseci, a zbog oštećenja kuće na pet mjeseci. Objedinjenom kaznom osuđen je na godinu dana bezuvjetnog zatvora. Kako je riječ o višestruko osuđivanoj osobi, osuđen je bezuvjetnim zatvorom, a jedina olakotna okolnost uvažena mu je ta što je otac maloljetnog sina.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI