Kaos u podravskom mjestu: Mahao zračnim pištoljem i palicom prema trojici, oni ga “zborno” vrijeđali

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Nevjerojatna svađa i prepirka dogodile su se u jednom mirnom podravskom mjestu u rasinjskom kraju. Naime, Branko se posvađao s trojicom Renatom, Robertom i Daliborom, a mahalo se zračnim pištoljem, palicom i sjekirom. Bilo je i uvreda, a zanimljivo je da je kažnjena trojka identično vrijeđala Branka, potpuno istim riječima, kao da su u zboru.

Kako se navodi u presudi, prvookrivljeni je narušavao javni red i mir, na ulici i dvorištu vikao je i galamio te vrijeđao maloljetnika: ”Pi… ti materina! Ja se nikoga ne bojim!”. Nakon toga, mahao je i uperio u maloljetnika crni zračni pištolj na plastične. Istog dana navečer u ruci je pak držao drvenu bejzbol palicu i mahao njom prema Daliboru, Renatu i Robertu, navodi se u presudi, dok Sud pojašnjava da je Branko na javnom mjestu učinio vidljivim oružje C i D kategorije što je uznemirilo građane. Također, Branko je kažnjen jer nije prijavio mjesto boravišta.

Dalibor je pak kažnjen jer je narušavao javni red i mir. Na ulici i dvorištu vikao je i galamio na prvookrivljenog Branka, vrijeđajući ga ”Pi… ti materina! Je.. ti bog mater! Pe…eru!”. Također, u ruci je držao sjekiru i mahao njom čime je na javnom mjestu učinio vidljivim oružje D kategorije što je uznemirilo prvookrivljenog Branka. Ni on poput Branka nije tamo prijavio boravište.

Trećeokrivljeni Renato također je narušavao javni red i mir. Na ulici i dvorištu vikao je i galamio te vrijeđao prvookrivljenog Branka: “‘Pi… ti materina! J… ti bog mater! P…eru!”. Zbog potpuno istih povika kažnjen je i četvrtookrivljeni Robert.

Branko je kažnjen s 3900 kuna i uzeti su mu pištolj i palica. Dalibor je dobio istu kaznu i ostao bez drvene sjekire. Robert i Renato su samo za vrijeđanje kažnjeni s 453 kune. Naravno, kažnjeni se imaju pravo žaliti.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI